Δευτέρα, 19 Φεβρουαρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
14 °C 2 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
11 °C 15 kmh
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Lifo]: Υπόθεση Novartis: Για νομιμοποίηση παράνομων εσόδων ψάχνει η Εισαγγελία Διαφθοράς
[Lifo]: Υπόθεση Novartis: Για νομιμοποίηση παράνομων εσόδων ψάχνει η Εισαγγελία Διαφθοράς

[Lifo]: Υπόθεση Novartis: Για νομιμοποίηση παράνομων εσόδων ψάχνει η Εισαγγελία Διαφθοράς

Εντατικούς ρυθμούς λαμβάνει η έρευνα για την υπόθεση της Novartis, με αιχμή του δόρατος το διερευνώμενο αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα. Οι εισαγγελείς διαφθοράς εξετάζουν προς το παρόν το ενδεχόμενο διάπραξης της συγκεκριμένης κατηγορίας για το σύνολο των εμπλεκομένων προσώπων, πολιτικών και μη.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, δικαστικές πηγές τονίζουν ότι η Εισαγγελία Διαφθοράς έχει δικαιοδοσία να ερευνήσει κάθε πιθανή ένδειξη εμπλοκής πολιτικού προσώπου σε ενδεχόμενη διάπραξη του κακουργήματος της νομιμοποίησης παράνομων χρημάτων στην εξεταζόμενη υπόθεση. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ήδη προκύπτουν σοβαρά στοιχεία που «δένουν» μαρτυρικές καταθέσεις με άλλο υλικό που έχει συλλεχθεί.

Εισαγγελικές πηγές, που επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ, επισημαίνουν ότι μελετώνται εξονυχιστικά υπουργικές αποφάσεις με αναφερόμενες χρηματικές καταβολές και αναφορές σε κατασχεθέν υλικό, όπως ημερολόγια και άλλα. Η διασταύρωση αυτή είναι, όπως λέγεται σε δικαστικούς κύκλους, κρίσιμη καθώς οι καταθέσεις των προστατευόμενων μαρτύρων δεν θα ήταν επαρκές αποδεικτικό μέσο «αν δεν συμπίπτουν ισχυρισμοί με γεγονότα». Δικαστικές πηγές προσθέτουν πως σε ό,τι αφορά την δωροδοκία, υπάρχει «χρονική σύνδεση των καταθέσεων με συγκεκριμένες κανονιστικές πράξεις».

Πάντως σε αυτή τη φάση της εισαγγελικής έρευνας, φαίνεται πως στο πιο ώριμο στάδιο βρίσκεται το σκέλος που αφορά τα μη πολιτικά πρόσωπα που εμπλέκονται στην υπόθεση της φαρμακοβιομηχανίας, μεταξύ αυτών και κρατικών υπαλλήλων και προσώπων που βρίσκονταν στο περιβάλλον υπουργών, ενώ εκτιμάται πως πολύ σύντομα θα ολοκληρωθεί σε ό,τι αφορά γιατρούς.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!