Πέμπτη, 24 Οκτωβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Lifo]: ΥΠΟΙΚ: Αναστολή καταβολής του ΦΠΑ για τιμολόγια της Thomas Cook
[Lifo]: ΥΠΟΙΚ: Αναστολή καταβολής του ΦΠΑ για τιμολόγια της Thomas Cook

[Lifo]: ΥΠΟΙΚ: Αναστολή καταβολής του ΦΠΑ για τιμολόγια της Thomas Cook

Την υπό προϋποθέσεις αναστολή καταβολής του ΦΠΑ ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών για τις επιχειρήσεις που έχουν πληγεί από την χρεοκοπία της Thomas Cook

Την υπό προϋποθέσεις αναστολή καταβολής του ΦΠΑ ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών στο πλαίσιο των διατάξεων για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων από την χρεοκοπία της Thomas Cook .

«Η κυβέρνηση, σε συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, αξιολογεί συνεχώς τα πολυδιάστατα προβλήματα που προέκυψαν από τη χρεοκοπία της Thomas Cook και προχωράει σε θεσμικές παρεμβάσεις για τη στήριξη των επιχειρήσεων και των επαγγελματιών του τουρισμού», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του ΥΠΟΙΚ.

Ειδικότερα, το υπουργείο Οικονομικών προώθησε πράξη νομοθετικού περιεχομένου, σύμφωνα με την οποία αναστέλλεται μέχρι και τις 31.3.2020 η καταβολή του ΦΠΑ που έχει βεβαιωθεί από χρεωστικές δηλώσεις με καταληκτική προθεσμία υποβολής τις 30.9.2019 και τις 31.10.2019 για τους υποκείμενους στον φόρο συναλλασσομένους με την εταιρεία Thomas Cook.

Η αναστολή αφορά φορολογουμένους των οποίων οι εκροές προς την Thomas Cook από 1.1.2019 έως 30.9.2019 υπερβαίνουν σε ποσοστό το 25% των συνολικών εκροών τους για το ίδιο διάστημα και χορηγείται για το σχετικό αυτό ποσοστό. Προβλέπεται επίσης η απαλλαγή από τους τυχόν αναλογούντες τόκους εκπρόθεσμης καταβολής από τις ως άνω καταληκτικές προθεσμίες μέχρι και τις 31.3.2020. Η αναστολή χορηγείται κατόπιν αίτησης στη ΔΟΥ όπου υποβάλλεται η δήλωση μαζί με τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!