Δευτέρα, 24 Ιουνίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Lifo]: ΥΠΕΞ σε Αλβανία: Η ευρωπαϊκή προοπτική συνδέεται με τα δικαιώματα της ελληνικής μειονότητας
[Lifo]: ΥΠΕΞ σε Αλβανία: Η ευρωπαϊκή προοπτική συνδέεται με τα δικαιώματα της ελληνικής μειονότητας

[Lifo]: ΥΠΕΞ σε Αλβανία: Η ευρωπαϊκή προοπτική συνδέεται με τα δικαιώματα της ελληνικής μειονότητας

Το ελληνικό ΥΠΕΞ κάλεσε την Αλβανία να σεβαστεί τα δικαιώματα της ελληνικής μειονότητας

Μήνυμα στην Αλβανία έστειλε το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών για τον σεβασμό των δικαιωμάτων της ελληνικής μειονότητας.

Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, αφού ανέφερε ότι «στηρίζει σταθερά την πορεία ένταξής της Αλβανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση», ανέφερε ότι ο σεβασμός των δικαιωμάτων της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας συνδέεται άμεσα με την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας. Παράλληλα έκανε λόγο για τη διασφάλιση του δικαιώματος αυτοπροσδιορισμού της μειονότητας σε όλη την αλβανική επικράτεια και την εφαρμογή του νόμου για τις ιδιοκτησίες.

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών

Η Ελλάδα εργάζεται για τη βελτίωση των διμερών σχέσεων με την Αλβανία και στηρίζει σταθερά την πορεία ένταξής της στην Ευρωπαϊκή Ένωση, υπό τον αυτονόητο όρο που ισχύει για όλες τις υπό ένταξη χώρες, ότι θα εκπληρώσει το σύνολο των σχετικών προϋποθέσεων. Όπως γίνεται σαφές και στην σχετική Έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο σεβασμός των δικαιωμάτων της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας συνδέεται άμεσα με την ευρωπαϊκή προοπτική της Αλβανίας και αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα των 5 Κύριων Προτεραιοτήτων για την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της χώρας με την ΕΕ, η εκπλήρωση των οποίων θα εξετασθεί αποκλειστικά από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.

Στο πλαίσιο αυτό, αναμένουμε την απόλυτη διασφάλιση του δικαιώματος αυτοπροσδιορισμού της μειονότητας σε όλη την αλβανική επικράτεια, μέτρο το οποίο η Αλβανία είχε δεσμευθεί ότι θα υιοθετήσει μέχρι τον Μάιο 2018, καθώς και την εφαρμογή του νόμου για τις περιουσίες, προκειμένου και τα μέλη της μειονότητας να αποκτήσουν τους τίτλους ιδιοκτησίας που δικαιούνται.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!