Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Lifo]: ΗΠΑ: Σχεδόν 900 ξενοφοβικά και ρατσιστικά περιστατικά καταγράφηκαν το πρώτο δεκαήμερο μετά την εκλογή Τραμπ
[Lifo]: ΗΠΑ: Σχεδόν 900 ξενοφοβικά και ρατσιστικά περιστατικά καταγράφηκαν το πρώτο δεκαήμερο μετά την εκλογή Τραμπ

[Lifo]: ΗΠΑ: Σχεδόν 900 ξενοφοβικά και ρατσιστικά περιστατικά καταγράφηκαν το πρώτο δεκαήμερο μετά την εκλογή Τραμπ

Τι αναφέρει η έκθεση της οργάνωσης «Southern Poverty Law Center»

Σχεδόν 900 ρατσιστικά και ξενοφοβικά περιστατικά καταγράφηκαν στις ΗΠΑ τις πρώτες δέκα ημέρες που ακολούθησαν τη νίκη του  Ντόναλντ Τραμπ στις προεδρικές εκλογές, τονίζει έκθεση που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

«Δεν έχω καμιά αμφιβολία για το γεγονός ότι (ο αριθμός αυτός) είναι πολύ μικρότερος από τον πραγματικό», τόνισε ο Ρίτσαρντ Κόεν, πρόεδρος της οργάνωσης Southern Poverty Law Center, η οποία καταγράφει τέτοιου τύπου επεισόδια.

«Επανειλημμένα, αυτοί που μας ανέφεραν τις πράξεις μίσους τόνισαν ότι είχαν δει ποτέ κάτι παρόμοιο», συμπλήρωσε ο ίδιος.

Το κέντρο κατέγραψε 867 κρούσματα παρενόχλησης και εκφοβισμού μέσα στις δέκα ημέρες που ακολούθησαν την επικράτηση του Ντόναλντ Τραμπ στις προεδρικές εκλογές της 8ης Νοεμβρίου.

Ο Τραμπ υποστηρίχθηκε από οπαδούς της ανωτερότητας της λευκής φυλής και περιθωριακές ομάδες οι οποίες καταφέρονται εναντίον των μεταναστών, των μουσουλμάνων, των ομοφυλόφιλων, των αμβλώσεων κ.ο.κ. Οι ενέργειες αυτού του χαρακτήρα δεν έχουν πάψει.

«Πολλοί από όσους διέπραξαν (τέτοιες ενέργειες) ανέφεραν το όνομα του Τραμπ κατά τη διάρκεια των επιθέσεων τους, γεγονός που σηματοδοτεί σαφώς ότι αυτό το κύμα μίσους σε μεγάλο βαθμό προέκυψε από την εκλογική νίκη» του υποψηφίου των Ρεπουμπλικανών επισημαίνεται στην έκθεση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!