Πέμπτη, 30 Μαρτίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Lifo]: ΗΠΑ: O πρωτότυπος τρόπος που ένα μουσείο διαμαρτύρεται για την αντιμεταναστευτική πολιτική του Τραμπ
[Lifo]: ΗΠΑ: O πρωτότυπος τρόπος που ένα μουσείο διαμαρτύρεται για την αντιμεταναστευτική πολιτική του Τραμπ

[Lifo]: ΗΠΑ: O πρωτότυπος τρόπος που ένα μουσείο διαμαρτύρεται για την αντιμεταναστευτική πολιτική του Τραμπ

Αφαίρεσε τους πίνακες που έφτιαξαν μετανάστες και άπλωσε μαύρους καμβάδες με μια ετικέτα

Με έναν ευρηματικό τρόπο αποφάσισε να διαμαρτυρηθεί για την αντιμεταναστευτική πολιτική του Ντόναλντ Τραμπ το Davis Museum στο Wellesley College, στη Μασαχουσέτη.

Οι υπεύθυνοι του μουσείου αποφάσισαν να αφαιρέσουν για μια εβδομάδα τα έργα εκείνα τα οποία έχουν δημιουργηθεί ή έχουν γίνει δωρεά από αλλοδαπούς. Στη θέση τους οι επιμελητές του μουσείου ανάρτησαν μαύρους καμβάδες με ετικέτες που γράφουν: «Δημιουργήθηκε από έναν μετανάστη».

Η πρωτοβουλία έχει ονομαστεί «χωρίς την τέχνη» και ο στόχος της είναι να τονίσει τη σημασία της συμβολής των μεταναστών στον κόσμο της τέχνης.

«Αφαιρέσαμε ή καλύψαμε αυτά τα έργα για να δείξουμε πώς θα ήταν το μουσείο, χωρίς αυτά και να τιμήσουμε το ανεκτίμητο δώρο που μας έχει γίνει», σημειώνει η διοίκηση του Davis.

Το πιο σημαντικό κομμάτι που λείπει από τη συλλογή είναι το πορτρέτο του George Washington, που δημιουργήθηκε από τον Adolf Ulrik Wertmüller, μετανάστη ο οποίος έφτασε στις ΗΠΑ το 1790. Το έργο δωρήθηκε στο μουσείο από οικογένεια μεταναστών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!