Παρασκευή, 27 Απριλίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
16 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 0 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Lifo]: ΗΠΑ: Έρευνα για τα ταξίδια του υπουργού των Εσωτερικών με ιδιωτικά και στρατιωτικά αεροσκάφη
[Lifo]: ΗΠΑ: Έρευνα για τα ταξίδια του υπουργού των Εσωτερικών με ιδιωτικά και στρατιωτικά αεροσκάφη

[Lifo]: ΗΠΑ: Έρευνα για τα ταξίδια του υπουργού των Εσωτερικών με ιδιωτικά και στρατιωτικά αεροσκάφη

Η αρμόδια υπηρεσία ελέγχου του αμερικανικού υπουργείου των Εσωτερικών δήλωσε ότι οι ναυλωμένες πτήσεις που πραγματοποίησε ο υπουργός Ράιαν Ζίνκε δεν παραβίασαν κάποια νομοθεσία, ενώ το υπουργείο θα μπορούσε να είχε γλιτώσει κάποιο οικονομικό κόστος σύμφωνα με τα στοιχεία προσωρινής αναφοράς που είδε το φως της δημοσιότητας, μεταδίδει το ABC News.

Ο γενικός επιθεωρητής του αναφερόμενου υπουργείου εντόπισε την πραγματοποίηση τριών πτήσεων με ιδιωτικά ή στρατιωτικά αεροσκάφη που χρησιμοποίησε ο Ζίνκε. Σε γενικές γραμμές, ο υπουργός ακολούθησε τους κανόνες και την πρακτική που προβλέπεται, ενώ οι κινήσεις του είχαν από πριν εγκριθεί από τους αρμόδιους για τους κανόνες δεοντολογίας.

Ωστόσο, η αναφορά σημείωσε ότι το οικονομικό κόστος μιας εκ των πτήσεων από το Λας Βέγκας προς την Μοντάνα θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί. Το οικονομικό κόστος της πτήσης αυτής, ξεπέρασε τα 12.000 δολάρια.

Σε επιστολή του προς τον υφυπουργό Ντέιβιντ Μπέρχαρντ τον προηγούμενο μήνα, το γραφείο του γενικού επιθεωρητή του ίδιου υπουργείου σημείωνε: “ερωτηματικά μας προκαλεί το οικονομικό κόστος των 12.375 δολαρίων που κόστισε η ναυλωμένη πτήση, για μία 12λεπτη ομιλία που δεν είχε σχέση με το υπουργείο των Εσωτερικών.”

Στο σημείο αυτό, ο υφυπουργός εξέφρασε την ανησυχία του για την “επιπόλαιη” παρατήρηση του γραφείου, καθώς η αρχική αίτηση για την διεξαγωγή της πτήσης περιείχε όλες τις σχετικές πληροφορίες, παρά το γεγονός ότι το υπουργείο των Εσωτερικών προχώρησε σε κάποιες αλλαγές στην διαδικασία έγκρισης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!