Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Lifo]: Υπ. Προστασίας του Πολίτη: Επί ΣΥΡΙΖΑ η χώρα έγινε hot spot για μετανάστες και δίκτυα διακινητών
[Lifo]: Υπ. Προστασίας του Πολίτη: Επί ΣΥΡΙΖΑ η χώρα έγινε hot spot για μετανάστες και δίκτυα διακινητών

[Lifo]: Υπ. Προστασίας του Πολίτη: Επί ΣΥΡΙΖΑ η χώρα έγινε hot spot για μετανάστες και δίκτυα διακινητών

Με εκτενή απάντηση 12 σημείων το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη απάντησε στην χθεσινή επίθεση του ΣΥΡΙΖΑ για τις αποφάσεις του ΚΥΣΕΑ

Με μία μακροσκελή ανακοίνωση, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη απάντησε στην κριτική που ασκήθηκε χθες στην κυβέρνηση από τον ΣΥΡΙΖΑ για τις αποφάσεις που έλαβε το ΚΥΣΕΑ για το προσφυγικό – μεταναστευτικό.

«Η χώρα δεν είχε πολιτική στο μεταναστευτικό, προσφυγικό ζήτημα, υφίσταται με δήθεν “δικαιωματική ευαισθησία” εντελώς παθητικά τις συνέπειες των γεωπολιτικών επιδιώξεων και οικονομικών συμφερόντων άλλων», αναφέρει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη σε μία ανακοίνωση δώδεκα σημείων που έδωσε στη δημοσιότητα.

«Είναι ζήτημα και γεωπολιτικό και εθνικό και κοινωνικό και ανθρωπιστικό. Αξίζει, λοιπόν, πολλά περισσότερα από ανακρίβειες, θράσος και παχιά λόγια, στοιχεία τα οποία αφθονούν στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ της 31ης Αυγούστου, η οποία σχολιάζει τις αποφάσεις του ΚΥΣΕΑ της ίδιας ημέρας», αναφέρει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Χθες μετά την έκτακτη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ ανακοινώθηκαν μέτρα ανάμεσα στα οποία είναι η αποσυμφόρηση των νησιών με μεταφορά μεταναστών και προσφύγων σε ήδη υφιστάμενες δομές της ενδοχώρας, η αύξηση της επιτήρησης των συνόρων αλλά και η αλλαγή του θεσμικού πλαισίου για τη διαδικασία χορήγησης ασύλου.

Mε τη χθεσινή του ανακοίνωση ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «άργησε πάρα πολύ να κατανοήσει αλλά και να δράσει για το προσφυγικό ζήτημα» ενώ, μεταξύ άλλων, την κατηγόρησε για «ιδεοληπτική στάση» απέναντι στο ζήτημα.

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη

Το μεταναστευτικό, προσφυγικό ζήτημα είναι ζήτημα και γεωπολιτικό και εθνικό και κοινωνικό και ανθρωπιστικό.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!