Πέμπτη, 22 Αυγούστου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Lifo]: Ινστιτούτο NIESR: Η βρετανική οικονομία κινδυνεύει με ύφεση καθώς πλησιάζει το Brexit
[Lifo]: Ινστιτούτο NIESR:  Η βρετανική οικονομία κινδυνεύει με ύφεση καθώς πλησιάζει το Brexit

[Lifo]: Ινστιτούτο NIESR: Η βρετανική οικονομία κινδυνεύει με ύφεση καθώς πλησιάζει το Brexit

Με ύφεση κινδυνεύει η βρετανική οικονομία καθώς πλησιάζει το Brexit εκτιμά το κορυφαίο ινστιτούτο

Η οικονομική ανάπτυξη στη Βρετανία βρίσκεται σε στασιμότητα και υπάρχει μία στις τέσσερις πιθανότητες η κρίση του Brexit να έχει ήδη οδηγήσει τη χώρα σε ύφεση, όπως ανακοίνωσε σήμερα το κορυφαίο ινστιτούτο NIESR.

Το Εθνικό Ινστιτούτο Οικονομικών και Κοινωνικών Ερευνών (NIESR) ανακοίνωσε ότι υπάρχουν κίνδυνοι για περαιτέρω επιβράδυνση της οικονομίας δεδομένου ότι οι πιθανότητες να αποχωρήσει η Βρετανία από την Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίς μια συμφωνία είναι τώρα γύρω στο 40%.

Ο Μπόρις Τζόνσον, το φαβορί για να γίνει πρωθυπουργός της Βρετανίας αυτή την εβδομάδα, έχει δηλώσει ότι θα εντείνει τις προετοιμασίες για μια έξοδο χωρίς μια συμφωνία προκειμένου να αναγκάσει την ΕΕ να προχωρήσει σε αλλαγές στη συμφωνία που σύναψε η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι με το μπλοκ αλλά που καταψήφισαν τρεις φορές οι Βρετανοί βουλευτές.

Το NIESR εκτίμησε στο παρελθόν ότι η βρετανική οικονομία συρρικνώθηκε το τρίμηνο Απριλίου-Ιουνίου. Εάν η οικονομία της Βρετανίας συρρικνωθεί και στο τρίτο τρίμηνο, θα πρόκειται για την πρώτη ύφεση της Βρετανίας μετά την παγκόσμια χρηματοοικονομική κρίση.

«Οι προοπτικές μετά τον Οκτώβριο, όταν το Ηνωμένο Βασίλειο αναμένει να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση, είναι πράγματι πολύ θολές με την πιθανότητα σοβαρής κάμψης στην περίπτωση ενός άτακτου Brexit χωρίς συμφωνία», ανέφερε.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!