Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Lifo]: Ινδία: Εξαρθρώθηκε κύκλωμα εμπορίας βρεφών- Διασώθηκαν 13 μωρά και βρέθηκαν λείψανα άλλων δύο
[Lifo]: Ινδία: Εξαρθρώθηκε κύκλωμα εμπορίας βρεφών- Διασώθηκαν 13 μωρά και βρέθηκαν λείψανα άλλων δύο

[Lifo]: Ινδία: Εξαρθρώθηκε κύκλωμα εμπορίας βρεφών- Διασώθηκαν 13 μωρά και βρέθηκαν λείψανα άλλων δύο

Τα βρέφη τοποθετούνταν σε χαρτοκιβώτια μπισκότων και στέλνονταν σε οίκους ευγηρίας και άλλα ιδρύματα

Αστυνομικοί στην ανατολική Ινδία διέσωσαν 13 μωρά και βρήκαν τα λείψανα άλλων δύο σε έρευνες που πραγματοποίησαν σε οίκους ευγηρίας και ιδρύματα για διανοητικά καθυστερημένους ανθρώπους, καθώς προσπαθούν να εξαρθρώσουν ένα διεθνές δίκτυο διακίνησης ανθρώπων.

Δέκα βρέφη, όλα κάτω του 1 έτους, βρέθηκαν την Παρασκευή σε ένα ίδρυμα για άτομα με ειδικές ανάγκης που ανήκει σε μια φιλανθρωπική οργάνωση, στη συνοικία Νότια 24 Παργκάνας της Δυτικής Βεγγάλης. Σε μια άλλη επιδρομή, στη γειτονική συνοικία Βόρεια 24 Παργκάνας, εντοπίστηκαν τα λείψανα δύο μωρών στα γραφεία μιας άλλης οργάνωσης η οποία λειτουργεί ως κέντρο υιοθεσιών.

Στις 21 Νοεμβρίου είχαν βρεθεί άλλα τρία νεογέννητα μέσα σε χαρτοκιβώτια από μπισκότα, στην κλειδωμένη αποθήκη ενός νοσηλευτικού ιδρύματος όπου πηγαίνουν οι γυναίκες για να γεννήσουν ή για να κάνουν άμβλωση.

Ο Ρατζές Κούμαρ, του Τμήματος Εγκληματολογικών Ερευνών της Δυτικής Βεγγάλης (CID), είπε ότι έχουν συλληφθεί 18 άνθρωποι που έπαιρναν τα παιδιά και τα πουλούσαν στην Ινδία και το εξωτερικό. “Πρόκειται για ένα τεράστιο δίκτυο μη κυβερνητικών οργανώσεων, ιατρείων, γιατρών και μεσαζόντων που ασχολούνταν με παράνομες υιοθεσίες και διακίνηση βρεφών” είπε ο Κούμαρ.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της έρευνας, ανύπαντρα κορίτσια και γυναίκες που επισκέπτονταν τις κλινικές για να κάνουν άμβλωση πείθονταν από το προσωπικό να γεννήσουν και να πουλήσουν το μωρό τους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!