Κυριακή, 19 Ιανουαρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Lifo]: Iνδία: Έσπασαν το ρεκόρ Γκίνες με ένα κέικ μήκους 6,5 χιλιομέτρων
[Lifo]: Iνδία: Έσπασαν το ρεκόρ Γκίνες με ένα κέικ μήκους 6,5 χιλιομέτρων

[Lifo]: Iνδία: Έσπασαν το ρεκόρ Γκίνες με ένα κέικ μήκους 6,5 χιλιομέτρων

Πάνω από 1.500 ζαχαροπλάστες στην Ινδία εργάστηκαν για να παρασκευάσουν ένα κέικ μήκους 6,5 χιλιομέτρων, κάνοντας νέο ρεκόρ Γκίνες

Εκατοντάδες Ινδοί ζαχαροπλάστες και σεφ εργάστηκαν ακούραστα για να δημιουργήσουν το μακρύτερο γλυκό στον κόσμο, μήκους 6,5 χιλιομέτρων και να σπάσουν έτσι το προηγούμενο ρεκόρ που είχαν πετύχει Κινέζοι αρτοποιοί.

Το γλυκό από βανίλια, που εκτείνεται σε χιλιάδες ενωμένα τραπέζια, στον χώρο ενός φεστιβάλ και στους γειτονικούς δρόμους της πόλης Τρισούρ, στην Κεράλα, ζυγίζει περίπου 27.000 κιλά. Μόνο η ζάχαρη και το αλεύρι που χρησιμοποιήθηκαν έφτασαν τα 12.000 κιλά. Στην παρασκευή του συμμετείχαν σχεδόν 1.500 ζαχαροπλάστες και μάγειροι, ντυμένοι με τις παραδοσιακές λευκές ποδιές και τους σκούφους τους, που επί τέσσερις ώρες συναρμολογούσαν αυτό το κέικ και στη συνέχεια το περιέχυσαν με γκανάς σοκολάτας.

Ένα τεράστιο πλήθος είχε συγκεντρωθεί για να παρακολουθήσει την εκδήλωση, που οργανώθηκε από την Ένωση Αρτοποιών της Κεράλα. Ο γενικός γραμματέας της, ο Νοσάντ, ανέφερε ότι οι εκπρόσωποι του Βιβλίου των Ρεκόρ Γκίνες διαπίστωσαν ότι το γλυκό είχε μήκος 6.500 μέτρα και ότι αναμένεται η επιβεβαίωση του ρεκόρ.

Το προηγούμενο ρεκόρ κατείχαν Κινέζοι ζαχαροπλάστες που το 2018 παρασκεύασαν ένα κέικ με φρούτα μήκους 3,2 χιλιομέτρων στο Ζισί.

Στόχος των Ινδών ήταν “να δείξουν σε όλον τον κόσμο τις γνώσεις και τις ικανότητές τους”, είπε ο Νοσάντ, διαβεβαιώνοντας ότι όχι μόνο τηρήθηκαν όλοι οι κανόνες υγιεινής αλλά και ότι το κέικ είναι.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!