Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Lifo]: Ο οίκος Hermès κατηγορείται από Γερμανό καλλιτέχνη για αντιγραφή του έργου του
[Lifo]: Ο οίκος Hermès κατηγορείται από Γερμανό καλλιτέχνη για αντιγραφή του έργου του

[Lifo]: Ο οίκος Hermès κατηγορείται από Γερμανό καλλιτέχνη για αντιγραφή του έργου του

Ο Martin Wojciechowski κατηγόρησε δημοσίως τον Γαλλικό οίκο για κλοπή καλλιτεχνικού περιεχομένου στις βιτρίνες ορισμένων καταστημάτων, παραθέτoντας για σύγκριση φωτογραφίες στον λογαριασμό του στο Instagram με τη λεζάντα «Έμπνευση ή απλή αντιγραφή;»

Ο πολυτελής οίκος μόδας Hermès φαίνεται να δέχεται σχόλια το τελευταίο διάστημα για το στήσιμο της βιτρίνας του, σε καταστήματα αεροδρομίων στην Ιαπωνία και την Κορέα. Την αντιδικία έχει ξεκινήσει ο Γερμανός καλλιτέχνης Martin Wojciechowski, ο οποίος κατηγόρησε δημοσίως τον Γαλλικό οίκο για «κλοπή» καλλιτεχνικού περιεχομένου.

Συγκεκριμένα o Wojciechowski, που χρησιμοποιεί το καλλιτεχνικό ψευδώνυμο «1010», αποφάσισε να χρησιμοποιήσει τo προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram προκειμένου να γνωστοποιήσει την αθέμιτη οικειοποίηση των δικών του ιδεών, μέσα από δύο φωτογραφίες οι οποίες δείχνουν την εμφανή ομοιότητα, ανάμεσα στη σύνθεση του οίκου και την δική του εικονογράφηση.

Έπειτα, συνόδευσε την ανάρτηση του ρωτώντας τους ακόλουθους του αν πρόκειται για έμπνευση ή σκέτη αντιγραφή; Παράλληλα συνέχισε αναφέροντας πως έλαβε φωτογραφίες της δουλειάς του, που χρονολογείται πίσω στο 2016 από φίλους του, οι οποίοι διέκριναν την ομοιότητα ανάμεσα στο έργο και τις βιτρίνες του οίκου.

Ο Wojciechowski πρόσθεσε, πως δεν βρίσκει καθόλου κολακευτικό το γεγονός «επαναχρησιμοποίησης» του έργου του, εκφράζοντας την λύπη του για εκείνους του καλλιτέχνες που συνεργάζονται με μεγάλες εταιρείες, ενώ είναι διατεθειμένοι να υποκλέψουν δουλειά συναδέλφων τους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!