Τρίτη, 25 Ιουνίου 2019
# M-NEWS:
Home | LIFESTYLE - MEDIA | [Lifo]: «Ice on Fire»: Ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο προτείνει λύσεις για την κλιματική αλλαγή
[Lifo]: «Ice on Fire»: Ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο προτείνει λύσεις για την κλιματική αλλαγή

[Lifo]: «Ice on Fire»: Ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο προτείνει λύσεις για την κλιματική αλλαγή

«Η κλιματική αλλαγή δεν μπορεί να αναστραφεί αν δεν ενεργήσουμε τώρα», δηλώνει ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο στο ντοκιμαντέρ

Λύσεις για να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο του θερμοκηπίου προτείνει το «Ice on Fire» που παρουσιάστηκε στις Κάννες, με παραγωγό τον Λεονάρντο Ντι Κάπριο , ο οποίος δανείζει επίσης την φωνή του στο ντοκιμαντέρ.

«Το “Ice on Fire” οραματίζεται μια έξοδο από την κλιματική κρίση μέσω της χρήσης πολύ συγκεκριμένων μέσων», εξηγεί η Αμερικανίδα δημιουργός Λέιλα Κόνερς, η οποία είχε ήδη συνεργαστεί με τον ηθοποιό για το «The 11th Hour», με θέμα πάλι το κλίμα.

Ας πάρουμε για παράδειγμα τα φαιοφύκη, τα μεγάλα αυτά φύκια που υπάρχουν κατά μήκος των θαλάσσιων ακτών. Όχι μόνον απορροφούν την πενταπλάσια ποσότητα διοξειδίου του άνθρακα από τα φυτά που φύονται στην επιφάνεια, αλλά βρίσκονται επίσης και μεταξύ αυτών που αναπτύσσονται με την μεγαλύτερη ταχύτητα στον κόσμο. «Αν παρέχουμε μια διατροφή με βάση τα φύκια στα βοοειδή, εξασφαλίζουμε μείωση 90% της παραγωγής μεθανίου», διαβεβαιώνει στο ντοκιμαντέρ ο Μπεν Σμιθ, παραγωγός φαιοφυκών και ένας από τους επιχειρηματίες που ερωτώνται στην ταινία.

Νέα καύσιμα, καινοτόμες τεχνικές για να απαλείψουμε το διοξείδιο του άνθρακα- το ντοκιμαντέρ αυτό στέκεται στις επιστημονικές εξελίξεις που πρέπει να εφαρμόσουμε στην πράξη χωρίς καθυστέρηση. «Η κλιματική αλλαγή δεν μπορεί να αναστραφεί αν δεν ενεργήσουμε τώρα», δηλώνει ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο στην ταινία.

«Δεν είναι ένα πρόβλημα του μέλλοντος.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!