Κυριακή, 22 Ιανουαρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Lifo]: Η Moody’s θα πληρώσει 864 εκατ. δολάρια στις ΗΠΑ για λάθος εκτίμηση που συνέβαλε στο ξέσπασμα της κρίσης του 2008
[Lifo]: Η Moody’s θα πληρώσει 864 εκατ. δολάρια στις ΗΠΑ για λάθος εκτίμηση που συνέβαλε στο ξέσπασμα της κρίσης του 2008

[Lifo]: Η Moody’s θα πληρώσει 864 εκατ. δολάρια στις ΗΠΑ για λάθος εκτίμηση που συνέβαλε στο ξέσπασμα της κρίσης του 2008

Έπειτα από έρευνα που διήρκεσε πολλά χρόνια, υπογράφηκε η συμφωνία ανάμεσα σε Moody’s και αμερικανικές πολιτείες

Ο οίκος αξιολόγησης Moody’s θα πληρώσει 864 εκατ. δολάρια για να διευθετήσει τις διώξεις για τον ρόλο του στην εσφαλμένη εκτίμηση τίτλων ακινήτων, που συνέβαλε στο ξέσπασμα της χρηματοπιστωτικής κρίσης του 2008, ανακοίνωσε την Παρασκευή το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης.

Μια συμφωνία υπογράφηκε ανάμεσα στις Moody’s Investors Services, Moody’s Analytics και τον μητρικό οίκο Moody’s Corporation από τη μια πλευρά και 21 αμερικανικές Πολιτείες καθώς και το υπουργείο Δικαιοσύνης από την άλλη.

Οι Πολιτείες και το υπουργείο κατηγορούσαν τον οίκο χρηματοικονομικής αξιολόγησης ότι υπερεκτίμησε την αξιολόγηση των τίτλων που ήταν βασισμένοι στα ενυπόθηκα δάνεια υψηλού κινδύνου («subprimes») τα οποία βρέθηκαν στο κέντρο της χειρότερης χρηματοπιστωτικής κρίσης που έχει ξεσπάσει μετά το μεγάλο κραχ του 1929.

Ο ανταγωνιστικός οίκος αξιολόγησης Standard and Poor’s είχε αποδεχθεί το 2015 να πληρώσει πρόστιμο 1,37 δισ. δολαρίων επειδή παραπλάνησε τους επενδυτές σχετικά με την ποιότητα αυτών των ενυπόθηκων «subprime» δανείων.

Έπειτα από έρευνα που διήρκεσε πολλά χρόνια, η συμφωνία που υπογράφηκε με τη Moody’s «περιλαμβάνει όχι μόνο ένα σημαντικό πρόστιμο και την παραδοχή των γεγονότων, αλλά επίσης τη δέσμευση από τη Moody’s να συμμορφωθεί προς νέα μέτρα για να εξασφαλίσει στο εξής την ακεραιότητα των χρηματοοικονομικών αξιολογήσεών της», αναφέρει στην ανακοίνωση ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Μπιλ Μπέιρ.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!