Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [Lifo]: Η Google εισάγει το “Fact Check” για να ξεχωρίζουν οι χρήστες τις έγκυρες ειδήσεις από τις ψευδείς
[Lifo]: Η Google εισάγει το “Fact Check” για να ξεχωρίζουν οι χρήστες τις έγκυρες ειδήσεις από τις ψευδείς

[Lifo]: Η Google εισάγει το “Fact Check” για να ξεχωρίζουν οι χρήστες τις έγκυρες ειδήσεις από τις ψευδείς

Στόχος να βάλει τέλος στα ψευδή, παραπλανητικά και μη έγκυρα ειδησεογραφικά άρθρα που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο

Ένα νέο εργαλείο που δίνει πλέον τη δυνατότητα στους χρήστες να ελέγχουν τα στοιχεία μιας είδησης και την εγκυρότητά της κατά την αναζήτηση στο διαδίκτυο πρόσθεσε η Google.

Ουσιαστικά πρόκειται για μια επιπλέον “ετικέτα πηγής”  στην κατηγοριοποίηση των ειδήσεων, η οποία προστέθηκε στην υπηρεσία Google News και ονομάζεται Fact Check. Μέσω αυτού, η πλέον δημοφιλής μηχανή αναζήτησης φιλοδοξεί να βάλει τέλος στα ψευδή, παραπλανητικά και μη έγκυρα ειδησεογραφικά άρθρα που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο και να εμποδίσει την διάδοσή τους.

Μέχρι σήμερα, ο τίτλος μιας είδησης από διαφορετικές πηγές μπορεί να συνοδεύεται ετικέτες όπως “Συνδρομή επί πληρωμή”, “Δωρεάν (με) εγγραφή”, “Δελτίο Τύπου”, “Περιεχόμενο γνώμης”, “περιεχόμενο που δημιουργείται από το χρήστη”, “Ιστολόγιο” ή “Σάτιρα”, χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει απαραιτήτως πως ο ίδιος ο εκδότης του έχει χαρακτηρίσει ως τέτοιο το περιεχόμενο.

Με την νέα αλλαγή, στην είδηση θα αναγράφεται πλέον και η ετικέτα Fact Check. Το Fact Check θα ελέγχει τα στοιχεία μιας είδησης σχετικά με το πόσο ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και θα μπορεί να εμφανίζεται και σε ειδήσεις άλλων ΜΜΕ, στο πλαίσιο της αναζήτησης στην υπηρεσία του Google News.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!