Σάββατο, 18 Ιανουαρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Lifo]: Guardian: Οι ολέθριες συνθήκες που αντιμετωπίζουν οι πρόσφυγες στη Λέσβο
[Lifo]: Guardian: Οι ολέθριες συνθήκες που αντιμετωπίζουν οι πρόσφυγες στη Λέσβο

[Lifo]: Guardian: Οι ολέθριες συνθήκες που αντιμετωπίζουν οι πρόσφυγες στη Λέσβο

Αύξηση των αφίξεων, μη διαχειρίσιμη κατάσταση λένε οι ανθρωπιστικές οργανώσεις

Με τα πιο μελανά χρώματα περιγράφει ο Guardian τις συνθήκες που συναντούν οι πρόσφυγες και οι μετανάστες οι οποίοι φτάνουν στη Λέσβο και υπογραμμίζει ότι, σύμφωνα με τις ανθρωπιστικές οργανώσεις, η κατάσταση πλέον είναι μη διαχειρίσιμη με τις αυξημένες αφίξεις.

«Η μόνη λύση είναι ένα άμεσο πρόγραμμα για τη μετεγκατάσταση χιλιάδων εκ των πιο ευάλωτων μεταναστών και προσφύγων σε όλη την Ευρώπη», συνεχίζει η ανταπόκριση της βρετανικής εφημερίδας από τη Λέσβο. «Αν και αυτό παραμένει πολιτικά απίθανο, οι αφίξεις συνεχίζουν να αυξάνουν την πίεση, ενώ οι συνθήκες στη Μόρια επιδεινώνονται. Από τις αρχές του χρόνου, πάνω από 1.300 άνθρωποι έχουν φτάσει στα νησιά του Αιγαίου. Έχουν υπάρξει δυστυχήματα, όπως έγινε αυτή την εβδομάδα όταν πνίγηκαν παιδιά ανοιχτά των τουρκικών ακτών», αναφέρει ακόμη ο Guardian.

Έξω από τη Μόρια, χιλιάδες ζουν τώρα στους ελαιώνες που υπάρχουν τριγύρω. Είναι μια παραγκούπολη με μουσαμάδες, ποτάμια σκουπιδιών και απελπισμένους ανθρώπους, περιγράφει η βρετανική εφημερίδα.

«Από το 2016 οι άνθρωποι δεν μπορούν να προχωρήσουν στην υπόλοιπη Ευρώπη. Το 2015 άνθρωποι έμεναν εδώ για λίγες ημέρες, τώρα μένουν για μήνες και ο αριθμός των αφίξεων είναι μη διαχειρίσιμος. Από την ελληνική σκοπιά, οι ντόπιοι δεν θέλουν μια επέκταση αυτού του καμπ. Θέλουν να δουν μια άμεση δέσμευση από τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες ότι θα βοηθήσουν», δηλώνει ο Θεόδωρος Αλεξέλλης, συντονιστής επικοινωνίας της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!