Τετάρτη, 21 Αυγούστου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Lifo]: Guardian: Oι «μυστικές υπηρεσίες» της Monsanto στοχοποιούσαν δημοσιογράφους και ακτιβιστές
[Lifo]: Guardian: Oι «μυστικές υπηρεσίες» της Monsanto στοχοποιούσαν δημοσιογράφους και ακτιβιστές

[Lifo]: Guardian: Oι «μυστικές υπηρεσίες» της Monsanto στοχοποιούσαν δημοσιογράφους και ακτιβιστές

Τις πρακτικές της εταιρείας Monsanto κατά δημοσιογράφων και ακτιβιστών που την επέκριναν, φέρνει στη δημοσιότητα ο Guardian

Η Monsanto λειτουργούσε ένα «κέντρο πληροφοριών», κατά το πρότυπο των μυστικών υπηρεσιών, με στόχο να παρακολουθεί και να δυσφημεί δημοσιογράφους και ακτιβιστές, όπως αποκαλύπτει ο Guardian, επικαλούμενος εσωτερικά έγγραφα της εταιρείας.

Επίσης η εφημερίδα αποκαλύπτει πως η εταιρεία κολοσσός στα αγροτοχημικά προϊόντα είχε στοχοποιήσει συνειδητά μία ρεπόρτερ που έγραψε ένα επικριτικό βιβλίο για αυτήν. Στο στόχαστρο της Monsanto βρέθηκε και ο τραγουδιστής Νιλ Γιάνγκ.

Τα έγγραφα που επικαλείται ο Guardian δείχνουν πως η εταιρεία χρησιμοποίησε μια πολυεπίπεδη στρατηγική κατά της Κάρι Γκίλιαμ, της δημοσιογράφου του Reuters που ασχολήθηκε με το ζιζανιοκτόνο Roundoup και το αν η χρήση του συνδέεται με την εμφάνιση καρκίνου.

Τα έγγραφα, τα περισσότερα από τα οποία χρονολογούνται από το 2015 έως το 2017, αποκαλύφθηκαν καθώς η Monsanto αντιμετωπίζει διάφορες δικαστικές προσφυγές σχετικά με το Roundoup.

Σε αυτά αποκαλύπτεται πως η εταιρεία προγραμμάτισε «δράσεις» κατά του βιβλίου της Γκίλαμ πριν αυτό κυκλοφορήσει. Στις δράσεις περιλαμβάνονται οι οδηγίες σε «τρίτα μέρη» με «σημεία συζήτησης» που θα μπορούσε να ασκηθεί κριτική στο βιβλίο αλλά και οδηγίες σε «βιομηχανικούς και αγροτικούς πελάτες» ώστε να γράψουν αρνητικές κριτικές για τη δουλειά της Γκίλιαμ.

Επίσης, η Monsanto έδωσε χρήματα στη Google για να προωθήσει συγκεκριμένα αποτελέσματα στην αναζήτηση «Monsanto,Glyphosate (σ.σ.Γλυφοσάτη – η βασική ουσία του Roundoup),Carey Gilliam», με στόχο τα αποτελέσματα με αρνητικό περιεχόμενο για τη δημοσιογράφο να εμφανίζονται συχνότερα.

Τέλος, το τμήμα δημοσίων σχέσεων της εταιρείας συζήτησε σε εσωτερικό επίπεδο ακόμα και να ασκήσει πίεση στους προϊσταμένους της Γκίλιαμ στο Reuters .

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!