Δευτέρα, 24 Φεβρουαρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Lifo]: Γκρέτα Τούνμπεργκ στο Νταβός: Τίποτα δεν έχετε κάνει για την κλιματική κρίση
[Lifo]: Γκρέτα Τούνμπεργκ στο Νταβός: Τίποτα δεν έχετε κάνει για την κλιματική κρίση

[Lifo]: Γκρέτα Τούνμπεργκ στο Νταβός: Τίποτα δεν έχετε κάνει για την κλιματική κρίση

Μιλώντας στο Νταβός, η Γκρέτα Τούνμπεργκ κατακεραύνωσε πολιτικούς και εταιρείες

Η Γκρέτα Τούνμπεργκ , μιλώντας στο Νταβός, για μία ακόμη φορά κατακεραύνωσε παγκόσμιους ηγέτες και επιχειρηματικούς ομίλους, κατηγορώντας τους ότι δεν έχουν κάνει ακόμη τίποτα για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

«Πριν από ένα χρόνο ήρθα στο Νταβός και σας είπα ότι το σπίτι μας καίγεται. Ήθελα να πανικοβληθείτε. Με έχουν προειδοποιήσει ότι είναι πολύ επικίνδυνο να λέω στον κόσμο να πανικοβληθεί για την κλιματική κρίση. Αλλά μην ανησυχείτε, το έχω ξανακάνει», είπε η έφηβη ακτιβίστρια από τη Σουηδία, ξεκινώντας την ομιλία της στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ.

«Και για την ιστορία, όταν τα παιδιά σας λένε να πανικοβληθείτε, δεν σας λέμε να συνεχίσετε να κάνετε τα πράγματα με τον ίδιο τρόπο», συμπλήρωσε η Τούνμπεργκ με νόημα. «Δεν σας λέμε να βασιστείτε σε τεχνολογίες που δεν υπάρχουν ακόμη και ίσως να μην υπάρξουν ποτέ. Δεν σας ζητάμε να παραποιήσετε τους αριθμούς, ούτε να ισοβαθμήσετε τις εκπομπές ρύπων πληρώνοντας κάποιον να φυτέψει δέντρα στην Αφρική, ενώ αποψιλώνεται ο Αμαζόνιος», είπε η νεαρή ακτιβίστρια, τονίζοντας ότι μπορεί οι δενδροφυτεύσεις να είναι καλές, αλλά δεν αρκούν.

«Δεν πρέπει να μειώσουμε τους ρύπους. Πρέπει να σταματήσουν!», τόνισε η Τούνμπεργκ, που σε άλλο σημείο της ομιλίας της κάλεσε εταιρείες, οργανισμούς και κυβερνήσεις να σταματήσουν όλες τις επενδύσεις στα ορυκτά καύσιμα. Η αποδέσμευση από αυτά, πρέπει να γίνει άμεσα, υπογράμμισε.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!