Πέμπτη, 26 Απριλίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
20 °C 3 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
24 °C 2 kmh
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [Lifo]: To Google News Initiative θέλει να ενισχύσει το μέλλον της σύγχρονης δημοσιογραφίας
[Lifo]: To Google News Initiative θέλει να ενισχύσει το μέλλον της σύγχρονης δημοσιογραφίας

[Lifo]: To Google News Initiative θέλει να ενισχύσει το μέλλον της σύγχρονης δημοσιογραφίας

O κολοσσός της τεχνολογίας θέλει να χτίσει ένα ισχυρό μέλλον για τον παγκόσμιο ειδησεογραφικό τομέα και πρόκειται να χρηματοδοτήσει το Google News Initiative με 300 εκατομμύρια δολάρια, ώστε να ανοίξει νέους δρόμους για την ψηφιακή δημοσιογραφία.

Η Google ανήγγειλε σήμερα τις νέες προσπάθειες της να στηρίξει τη βιομηχανία των μέσων ενημέρωσης καταπολεμώντας την παραπληροφόρηση και ενισχύοντας τη δημοσιογραφία σε παγκόσμιο επίπεδο. Το νέο έργο κάτω από την πρόσφατα αναγγελθείσα ομπρέλα ονομάζεται Πρωτοβουλία Ειδήσεων της Google (Google News Initiative).

Η Google προσφέρει ήδη κάτι παρόμοιο στην Ευρώπη μέσω της πρωτοβουλίας Digital News Initiative, η οποία είναι μια συνεργασία της Google και των εκδοτών στην Ευρώπη που αποσκοπεί στην προώθηση νέων τεχνολογικών λύσεων στη δημοσιογραφία, αλλά η Πρωτοβουλία Ειδήσεων της Google πρόκειται να αποτελέσει μια ευρύτερη παγκόσμια επέκταση όλων αυτών των προσπαθειών.

Όπως επισημαίνει στην επίσημη ανακοίνωσή της υπάρχουν τρεις συγκεκριμένοι στόχοι της Πρωτοβουλίας Ειδήσεων της Google: να επισημαίνει την ακριβή δημοσιογραφία ενώ καταπολεμά την παραπληροφόρηση, ιδίως κατά τη διάρκεια των εκτάκτων ειδήσεων. Να βοηθά ειδησεογραφικά sites να συνεχίσουν να αυξάνουν την επιχειρηματική τους προοπρική και να δημιουργήσει νέα εργαλεία που θα βοηθήσουν τους δημοσιογράφους να κάνουν σωστά τη δουλειά τους. Η Google δεσμεύεται να υποστηρίξει αυτούς τους στόχους, επενδύοντας 300 εκατομμύρια δολάρια για τα επόμενα τρία χρόνια.

Η καταπολέμηση των ψευδών ειδήσεων είναι προφανώς ένα από τα πιο κρίσιμα σημεία των επικείμενων προσπαθειών της Google.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!