Τετάρτη, 23 Ιανουαρίου 2019
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
14 °C 16 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
12 °C 10 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Lifo]: Η Google απαντά στο Κογκρέσο: Δεν μεροληπτούμε σε βάρος των συντηρητικών πολιτικών
[Lifo]: Η Google απαντά στο Κογκρέσο: Δεν μεροληπτούμε σε βάρος των συντηρητικών πολιτικών

[Lifo]: Η Google απαντά στο Κογκρέσο: Δεν μεροληπτούμε σε βάρος των συντηρητικών πολιτικών

Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Σουντάρ Πιντσάι, απάντησε σε επιτροπή του Κογκρέσου των ΗΠΑ

Η Google αρνείται κατηγορηματικά ότι μεροληπτεί σε βάρος των ρεπουμπλικάνων πολιτικών στις ΗΠΑ.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Google, Σουντάρ Πιντσάι, βρέθηκε αντιμέτωπος με επιτροπή του Κογκρέσου των ΗΠΑ, απαντώντας σε καταιγισμό ερωτήσεων σχετικά με την εταιρεία του.

Ο ίδιος αρνήθηκε ότι οι αλγόριθμοι της μηχανής αναζήτησης ενσωματώνουν κάποια συστηματική πολιτική μεροληψία σε βάρος των ρεπουμπλικανικών και γενικότερα των συντηρητικών απόψεων.

Παράλληλα διέψευσε ότι η Google, η μηχανή αναζήτησης της οποίας είχε απαγορευθεί στην Κίνα το 2010, ετοιμάζει την επάνοδό της ετοιμάζοντας μια νέα πιο λογοκριμένη εκδοχή της, ώστε να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις της κινεζικής κυβέρνησης.

Ωστόσο παραδέχθηκε ότι η εταιρεία συνεχίζει να εξετάζει την ιδέα να αποκτήσει παρουσία στη μεγάλη κινεζική αγορά. Ακόμη, ο Πιντσάι αρνήθηκε ότι η εταιρεία κάνει κατάχρηση των προσωπικών δεδομένων των χρηστών της.

Οι Ρεπουμπλικάνοι κατηγόρησαν τη Google ότι τα αποτελέσματα της μηχανής αναζήτησης «θάβουν» τις συντηρητικές φωνές και αντιλήψεις, πράγμα που, όπως είπε ο βουλευτής Λάμαρ Σμιθ του Τέξας, «αποτελεί σοβαρή απειλή για τη δημοκρατική μας μορφή διακυβέρνησης. Είναι κάτι που δεν συμβαίνει τυχαία, αλλά είναι ενσωματωμένο μέσα στους αλγόριθμους».

Ο Πιντσάι απάντησε ότι οι ανεξάρτητες έρευνες δεν έχουν αποκαλύψει καμία μεροληψία και υποστήριξε ότι η εταιρεία του είναι διαφανής, όσον αφορά τον τρόπο που προκύπτουν τα αποτελέσματα των αναζητήσεων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!