Τρίτη, 25 Ιουνίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Lifo]: Γνώριζαν για τον κίνδυνο επίθεσης του Ρουβίκωνα στη Βουλή
[Lifo]: Γνώριζαν για τον κίνδυνο επίθεσης του Ρουβίκωνα στη Βουλή

[Lifo]: Γνώριζαν για τον κίνδυνο επίθεσης του Ρουβίκωνα στη Βουλή

Ενίσχυση της φύλαξης της Βουλής λόγω ανησυχιών για επίθεση από ομάδες τύπου «Ρουβίκωνα» είχαν ζητήσει οι αρμόδιες υπηρεσίες ασφαλείας

Ενίσχυση της φύλαξης της Βουλής λόγω ανησυχιών για επίθεση από ομάδες τύπου «Ρουβίκωνα» είχε ζητήσει η αρμόδια υπηρεσία ασφαλείας λίγες ημέρες πριν το χτύπημα των αντιεξουσιαστών στη Βουλή.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Καθημερινή», έγγραφα που συνέταξε η Υπηρεσία Ασφάλειας της Βουλής των Ελλήνων καταδεικνύουν πως είχε ζητήσει ενίσχυση των εξωτερικών δυνάμεων φύλαξης με ένστολους αστυνομικούς σε 24ωρη βάση για την αποτροπή «τυχόν έκνομης ακτιβιστικής επίθεσης».

Γίνεται η επισήμανση ότι «τέτοιου είδους πράξεις θα είχαν όχι μόνο ουσιαστικό αλλά και συμβολικό χαρακτήρα και παράλληλα θα γνώριζαν τεράστια δημοσιότητα».

Οι προειδοποιήσεις της ΥΑΒΕ στάλθηκαν περίπου μία εβδομάδα πριν το χτύπημα της περασμένης Τρίτης, δηλαδή στις 13 και 15 Μαΐου. Νωρίτερα είχαν προηγηθεί οι καταδρομικές επιθέσεις στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ και στο Αστυνομικό Τμήμα Καισαριανής, ενώ ακολούθησε η επίθεση με μπογιές έξω από την πρεσβευτική κατοικία των Ηνωμένων Πολιτειών.

Παρά τις επιστολές της ΥΑΒΕ η ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας ανταποκρίθηκε στέλνοντας μόνον μισή διμοιρία, δηλαδή 3 έως 4 αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Μέτρων Τάξης (ΥΜΕΤ).

Η συγκεκριμένη η δύναμη βρισκόταν κοντά στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία την ώρα της ενέργειας του «Ρουβίκωνα», και κατά συνέπεια δεν μπόρεσε να επέμβει εγκαίρως.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!