Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Lifo]: Το γλυπτό «Μπουκέτο με Τουλίπες» του Jeff Koons δίχασε αλλά τελικά δεσπόζει πλέον στο Παρίσι
[Lifo]: Το γλυπτό «Μπουκέτο με Τουλίπες» του Jeff Koons δίχασε αλλά τελικά δεσπόζει πλέον στο Παρίσι

[Lifo]: Το γλυπτό «Μπουκέτο με Τουλίπες» του Jeff Koons δίχασε αλλά τελικά δεσπόζει πλέον στο Παρίσι

Ο Αμερικανός καλλιτέχνης αφιέρωσε το νέο του γλυπτό, στη φιλία μεταξύ Γαλλίας και ΗΠΑ και στα θύματα των τρομοκρατικών επιθέσεων

Σε μια τελετή στο Παρίσι την Παρασκευή, ο Αμερικανός καλλιτέχνης, Jeff Koons , αφιέρωσε το νέο του γλυπτό, «Μπουκέτο με Τουλίπες», στη φιλία μεταξύ Γαλλίας και ΗΠΑ αλλά και στα θύματα πρόσφατων τρομοκρατικών επιθέσεων στη χώρα.

Η τελετή εγκαινίων έκλεισε μία «διαμάχη» τριών ετών που αφορούσε τόσο στο μέρος που επρόκειτο να τοποθετηθεί το γλυπτό, όσο και στα κίνητρα του Koons για να το δημιουργήσει.

Κατά την τελετή εγκαινίων, ο Koons ανέφερε ότι «το γλυπτό Μπουκέτο με Τουλίπες δημιουργήθηκε ως σύμβολο μνήμης, αισιοδοξίας και επούλωσης». Κατασκευασμένο από χαλκό, αλουμίνιο και ανοξείδωτο ατσάλι, το «Μπουκέτο από Τουλίπες» έχει ύψος περίπου 12,4 μέτρα. Πρόκειται για ένα τεντωμένο χέρι που κρατά 11 πολύχρωμες τουλίπες και παραπέμπει στο χέρι από το Άγαλμα της Ελευθερίας που κρατάει τον πυρσό. Για το έργο, ο καλλιτέχνης έκανε αναφορά στην λιθογραφία του Πικάσο με τίτλο «Μπουκέτο Ειρήνης».

Ο Koons είχε ανακοινώσει για πρώτη φορά το δώρο του προς τους πολίτες του Παρισιού το Νοέμβριο του 2016, λίγους μήνες αφότου η πρέσβης των ΗΠΑ, Jane D. Hartley, του είχε ζητήσει να δημιουργήσει ένα έργο-φόρο τιμής στα θύματα των τρομοκρατικών επιθέσεων στη Γαλλία το 2015 και το 2016.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!