Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Lifo]: Γλυκά Νερά: Τι θα συμβεί στο ροτβάιλερ που τραυμάτισε θανάσιμα το βρέφος
[Lifo]: Γλυκά Νερά: Τι θα συμβεί στο ροτβάιλερ που τραυμάτισε θανάσιμα το βρέφος

[Lifo]: Γλυκά Νερά: Τι θα συμβεί στο ροτβάιλερ που τραυμάτισε θανάσιμα το βρέφος

Σε εγκαταστάσεις της Ελληνικής Φιλοζωικής Εταιρείας στο Κορωπί φιλοξενείται το ροτβάιλερ που δάγκωσε και τραυμάτισε θανάσιμα ένα βρέφος

Σε εγκαταστάσεις της Ελληνικής Φιλοζωικής Εταιρείας στο Κορωπί φιλοξενείται, προς το παρόν, το ροτβάιλερ που δάγκωσε και τραυμάτισε θανάσιμα ένα βρέφος στα Γλυκά Νερά την Πέμπτη.

Υπάλληλοι της φιλοζωικής που μίλησαν στο LiFO.gr ξεκαθάρισαν πως έχουν λάβει εντολή από τον εισαγγελέα να μην αποκαλύψουν το παραμικρό από όσα γνωρίζουν για την υπόθεση. Όσο για την τύχη του σκύλου, οι ίδιες πηγές μας εξηγούν ότι επειδή δεν πρόκειται για αδέσποτο ζώο, αν δεν αφαιρεθεί από την οικογένεια με εισαγγελική εντολή, για τα επόμενα βήματα θα αποφασίσουν οι ιδιοκτήτες του σκύλου.

Μιλώντας στο LiFO.gr, η πρόεδρος του Πανελληνίου Κτηνιατρικού Συλλόγου Αθηνά Τραχήλη διευκρινίζει ότι σε περίπτωση αφαίρεσης του ζώου από τους ιδιοκτήτες του, για το μέλλον του θα αποφασίσει ειδική επιστημονική επιτροπή του δήμου. Στο παρελθόν πάντως σε αρκετές περιπτώσεις σοβαρού τραυματισμού οι εμπλεκόμενοι σκύλοι οδηγήθηκαν στην ευθανασία αλλά σε καμία περίπτωση αυτό δεν ήταν απόφαση εισαγγελέα και πάντοτε τον τελευταίο λόγο είχε η ειδική επιτροπή του εκάστοτε δήμου.

«Κενό νόμου»

Όπως μας εξηγεί η κα Τραχήλη, αν και για τα αδέσποτα η προβλεπόμενη διαδικασία εξέτασης είναι συγκεκριμένη, για τα δεσποζόμενα ζώα υπάρχει ένα «κενό νόμου» και υπογραμμίζει την ανάγκη αναθεώρησης των προβλεπόμενων κανονισμών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!