Τρίτη, 22 Οκτωβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Lifo]: Γυναίκες: Σεξισμός και επικίνδυνα στερεότυπα κυριαρχούν ακόμα στον κινηματογράφο, σύμφωνα με έρευνα
[Lifo]: Γυναίκες: Σεξισμός και επικίνδυνα στερεότυπα κυριαρχούν ακόμα στον κινηματογράφο, σύμφωνα με έρευνα

[Lifo]: Γυναίκες: Σεξισμός και επικίνδυνα στερεότυπα κυριαρχούν ακόμα στον κινηματογράφο, σύμφωνα με έρευνα

Την κυριαρχία «επικίνδυνων στερεοτύπων» και σεξισμού στους ρόλους των γυναικών στον κινηματογράφο υπογραμμίζει έρευνα του ινστιτούτου ερευνών, «Geena Davis».

Για σεξισμό και «επικίνδυνα στερεότυπα » κάνει λόγο νέα έκθεση που αφορά τους ρόλους γυναικών στον κινηματογράφο.

Ακόμη και όταν καταφέρνουν να πάρουν τον ρόλο του αφεντικού στις ταινίες, οι γυναίκες ηθοποιοί αντιμετωπίζονται ως «ωραίες», σύμφωνα με έκθεση που δημοσιεύθηκε σήμερα η οποία κατέληξε στο συμπέρασμα ότι τα «επικίνδυνα στερεότυπα» εξακολουθούν να κυριαρχούν στη μεγάλη οθόνη.

Αν και έχουν αυξηθεί οι ρόλοι των γυναικών, με κάποια άρθρα στον Τύπο να αναφέρουν ότι ο επόμενος πράκτορας 007 στις ταινίες Τζέιμς Μποντ θα είναι γυναίκα, ο σεξισμός παραμένει διαδεδομένος, αναφέρει η οργάνωση Plan International και το ινστιτούτο ερευνών «Geena Davis».

Οι γυναίκες που παίζουν τους ρόλους ηγετών και επικεφαλής είναι τέσσερις φορές πιο πιθανό να εμφανιστούν γυμνές στις ταινίες σε σχέση με τους άνδρες, σύμφωνα με την έρευνα για την οποία χρησιμοποιήθηκαν οι 56 ταινίες με τις μεγαλύτερες εισπράξεις το 2018 σε 20 χώρες.

«Μία γυναίκα 007 ή υπερηρωίδα είναι καλοδεχούμενη. Όμως η έρευνά μας δείχνει ότι αυτό είναι η εξαίρεση και όχι ο κανόνας», δήλωσε η Άνε- Μπριγκίτε Άλμπρεχτσεν εκτελεστική διευθύντρια του Plan International.«Οι διακρίσεις βάσει φύλου και τα επικίνδυνα στερεότυπα εξακολουθούν να κυριαρχούν στη μεγάλη οθόνη (.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!