Σάββατο, 18 Νοεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
14 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
14 °C 3 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Lifo]: Γιατί πεθαίνουν τα έντομα στη Γερμανία
[Lifo]: Γιατί πεθαίνουν τα έντομα στη Γερμανία

[Lifo]: Γιατί πεθαίνουν τα έντομα στη Γερμανία

Κατά 76% μειώθηκε ο αριθμός των εντόμων στη Γερμανία τα τελευταία 27 χρόνια. Σε τι οφείλεται αυτή η μείωση και ποιες επιπτώσεις μπορεί να έχει στον άνθρωπο και στο περιβάλλον;

Από το 1998 ο εντομολογικός σύλλογος του Κρέφελντ συλλέγει στοιχεία αναφορικά με τον πληθυσμό των εντόμων στη Γερμανία. Οι εθελοντές χρησιμοποιούν ειδικές παγίδες μέσα στις οποίες συλλέγονται τα έντομα. Βάσει της μάζας που συλλέγεται στις παγίδες, οι ερευνητές οδηγούνται σε συμπεράσματα σε σχέση με τον αριθμό και την κατάσταση υγείας των εντόμων.

Η συλλογή γίνεται σε 63 προστατευόμενες περιοχές στη Γερμανία και συγκεκριμένα στα κρατίδια της Β. Ρηνανίας Βεστφαλίας, της Ρηνανίας Παλατινάτου και του Βρανδεμβούργου. Σε τακτά χρονικά διαστήματα οι ερευνητές αδειάζουν τις παγίδες και συγκρίνουν την ποσότητα των εντόμων με αυτήν προηγούμενων μετρήσεων. Οι έρευνες των τελευταίων 27 χρόνων λοιπόν έδειξαν ότι ο αριθμός των εντόμων μειώθηκε κατά 76%.

Διαφωνίες για την έρευνα
Μπορεί η μέθοδος της συλλογής των εντόμων για την καταμέτρηση τους σε παγίδες να φαίνεται οξύμωρη, αφού τα έντομα θανατώνονται κατά αυτή τη διαδικασία, αρκετοί εντομολόγοι όμως την θεωρούν αξιόπιστη. Ο Κάσπας Χάλμαν από το Πανεπιστήμιο Ράντμπουντ της Ολλανδίας μελέτησε τα στοιχεία του Συνδέσμου του Κρέφελντ και δήλωσε ότι οι επιστήμονες γνώριζαν ότι υπάρχει μείωση του αριθμού των εντόμων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!