Πέμπτη, 27 Φεβρουαρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Lifo]: Γιατί καθυστερεί τόσο η αποκατάσταση των καμένων σπιτιών στην ανατολική Αττική
[Lifo]: Γιατί καθυστερεί τόσο η αποκατάσταση των καμένων σπιτιών στην ανατολική Αττική

[Lifo]: Γιατί καθυστερεί τόσο η αποκατάσταση των καμένων σπιτιών στην ανατολική Αττική

Δεκαοχτώ μήνες μετά την φονική πυρκαγιά στο Μάτι, καμένα σπίτια και δέντρα στέκονται ακόμα στους οικισμούς που σάρωσαν οι φλόγες

Δεκαοχτώ μήνες μετά την φονική πυρκαγιά στο Μάτι που στοίχισε τη ζωή σε 102 ανθρώπους και κατέστρεψε αναρίθμητα σπίτια και αυτοκίνητα, καμένα κτίρια και δέντρα εξακολουθούν να στέκονται διάσπαρτα στους πληγέντες οικισμούς.

Όπως σημειώνει το «Παρατηρητήριο για το Μάτι», περισσότεροι από 350 άνθρωποι εξακολουθούν να φιλοξενούνται σε κατασκηνώσεις, πολλοί εγκατέλειψαν την περιοχή και τις ιδιοκτησίες τους, και μόλις 12 έχουν πάρει άδεια ανακατασκευής.

Σύμφωνα με τα στοιχεία μόλις το 37% των κτιρίων που έχουν κριθεί κατεδαφιστέα, έχει γκρεμιστεί. Όμως η κατεδάφιση είναι απαραίτητη προϋπόθεση ώστε να προχωρήσουν οι διαδικασίες ανακατασκευής.

«Σχεδόν ένας στους τρεις ιδιοκτήτες κατεδαφιστέων κόκκινων κτιρίων (το 30% του συνόλου), δεν έχει θελήσει να προβεί σε οποιαδήποτε περαιτέρω ενέργεια. Δηλαδή δεν έχει υποβάλει καν αίτηση για να του βεβαιωθεί το ποσό που δικαιούται να λάβει για να ξαναφτιάξει το σπίτι του ή να αγοράσει άλλο», σημειώνει η Ελίζα Τριανταφύλλου που υπογράφει το άρθρο.

Οι οικοδομικές άδειες ανακατασκευής που έχουν εκδοθεί είναι μόνο 12 και αντιστοιχούν μόνο στο 2,5% των κόκκινων κτιρίων. Οι διαδικασίες αποκατάστασης (ανακατασκευής ή επισκευής) έχουν κολλήσει πλήρως για 267 κτίρια, τα οποία βρίσκονται εντός δασικής περιοχής και από το σύνολο των αιτήσεων για αποκατάσταση (κίτρινα και κόκκινα κτίρια), σχεδόν μία στις τέσσερις έχει ελλείψεις στους φακέλους των δικαιολογητικών που έχουν υποβληθεί (π.χ. τίτλοι ιδιοκτησίας).

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!