Πέμπτη, 13 Δεκεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
10 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
7 °C 2 kmh
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Lifo]: Γιατί είναι μοβ απόψε το Πανεπιστήμιο Αθηνών
[Lifo]: Γιατί είναι μοβ απόψε το Πανεπιστήμιο Αθηνών

[Lifo]: Γιατί είναι μοβ απόψε το Πανεπιστήμιο Αθηνών

Το σημαντικό μήνυμα της ημέρας

Ένα έντονο μοβ φως «λούζει» απόψε το Πανεπιστήμιο Αθηνών με το επιβλητικό κτίριο στα Προπύλαια να δίνει έναν ιδιαίτερο τόνο.

Η εντυπωσιακή φωταγώγηση που προσελκύει τα βλέμματα των περαστικών, θέλει να στείλει το δικό της μήνυμα λόγω της ημέρας.

Η 15η Νοεμβρίου έχει ανακηρυχθεί ως Παγκόσμια Ημέρα Παγκρεατικού Καρκίνου και καθώς η θνησιμότητα από καρκίνο του παγκρέατος στην Ευρώπη εμφανίζει αύξηση 5% μεταξύ 1990-2016, σύμφωνα με έκθεση της ευρωπαϊκής οργάνωσης γαστρεντερολόγων United European Gastroenterology (UEG), η συμμετοχή του ΕΚΠΑ στη δράση αυτή είναι σημαντική.

Η αύξηση που εμφανίζεται από τα στοιχεία, είναι η μεγαλύτερη ανάμεσα στις πέντε μορφές καρκίνου με τα περισσότερα θύματα. Οι άλλες τέσσερις είναι οι καρκίνοι των πνευμόνων, του παχέος εντέρου, του μαστού και του προστάτη, που όμως εμφανίζουν σταδιακή μείωση της θνησιμότητας μετά το 1990.

Αντίθετα, οι θάνατοι από παγκρεατικό καρκίνο ως ποσοστό του πληθυσμού της Ευρώπης συνεχίζουν να αυξάνουν, με αποτέλεσμα ο εν λόγω καρκίνος να έχει πλέον ξεπεράσει τον καρκίνο του μαστού ως η τρίτη κατά σειρά αιτία θανάτου από καρκίνο στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο καρκίνος του παγκρέατος -γνωστός και ως «σιωπηλός δολοφόνος»- έχει τη μικρότερη επιβίωση ασθενών από όλους τους καρκίνους στην Ευρώπη και ευθύνεται για περισσότερους από 95.000 θανάτους κάθε χρόνο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!