Σάββατο, 24 Μαρτίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
10 °C 3 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
5 °C 11 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Lifo]: Γιατί η αυτοκρατορία με εστιατόρια του Τζέιμι Όλιβερ καταρρέει
[Lifo]: Γιατί η αυτοκρατορία με εστιατόρια του Τζέιμι Όλιβερ καταρρέει

[Lifo]: Γιατί η αυτοκρατορία με εστιατόρια του Τζέιμι Όλιβερ καταρρέει

Η γυναίκα του διάσημου σεφ Τζέιμι Όλιβερ, Τζουλς, πλημμύρισε τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης το Δεκέμβριο με φωτογραφίες από το σπίτι του ζευγαριού, αξίας εννέα εκατομμυρίων λιρών.

Το επτά υπνοδωματίων ακίνητο στο Χάμπστεντ του Λονδίνου ήταν τόσο πολυτελές, όσο θα περίμενε κανείς για έναν σεφ που έχτισε περιουσία αξίας 150 εκατομμυρίων λιρών, από μια επιχείρηση που δραστηριοποιείται από βιβλία μέχρι τηλεόραση και εστιατόρια.

Όμως όσο οι ακόλουθοι της Τζουλς θαύμαζαν τους καρπούς της επιτυχίας του Όλιβερ, ο ίδιος πάλευε να σώσει την αλυσίδα ιταλικών εστιατορίων του, Jamie’s Italian, το βασικό τμήμα της επιχείρησης του στην εστίαση.

Τον Δεκέμβριο, ο Όλιβερ έδωσε 3 εκατ. λίρες από τα δικά του χρήματα στην επιχείρηση και τον Ιανουάριο η αλυσίδα ανακοίνωσε ότι θα κλείσει 12 από τα 37 υποκαταστήματά της στο Ηνωμένο Βασίλειο, ως μέρος μιας συμφωνίας διάσωσης με τους πιστωτές του για να συνεχίσουν τις επενδύσεις τους.

Την προηγούμενη εβδομάδα, δικαστικά έγγραφα ήρθαν στην δημοσιότητα δείχνοντας ότι το Jamie’s Italian είχε χρέη 71,5 εκατ. λιρών.

Το ποσό αυτό ανερχόταν σε 30,2 εκατ. λίρες υπεραναλήψεων και δανείων και 41,3 εκατ. λίρες που οφείλονταν στην HMRC, σε ιδιοκτήτες, σε προμηθευτές και άλλους πιστωτές. Τα χρέη στο προσωπικό ανέρχονταν σε 2,2 εκατ. λίρες.

Η εκπρόσωπος του Όλιβερ δήλωσε ότι το νούμερο των 71,5 εκατ. λιρών δίνει μια διαστρεβλωμένη εικόνα. Τα 47 εκατ. έχουν καλυφθεί από δάνεια από την HSBC και τις εταιρείες Τζέιμι Όλιβερ. Προσθέτει ότι τα χρήματα που οφείλονται σε προμηθευτές, στην εφορία και σε υπαλλήλους είναι συνηθισμένα για μία επιχείρηση και αναφέρει ότι όλοι έχουν πληρωθεί.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!