Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Lifo]: Ο Γιάννης Μηλιός εξηγεί γιατί δέχτηκε να γίνει ο νέος πρόεδρος του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου
[Lifo]: Ο Γιάννης Μηλιός εξηγεί γιατί δέχτηκε να γίνει ο νέος πρόεδρος του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου

[Lifo]: Ο Γιάννης Μηλιός εξηγεί γιατί δέχτηκε να γίνει ο νέος πρόεδρος του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου

Ο πρώην επικεφαλής του οικονομικού τμήματος του ΣΥΡΙΖΑ που αναλαμβάνει τα ηνία του σημαντικού πολιτιστικού φορέα κάνει την πρώτη τοποθέτησή του

Ο καθηγητής Πολιτικής Οικονομίας Γιάννης Μηλιός που είχε διατελέσει επικεφαλής του οικονομικού τμήματος του ΣΥΡΙΖΑ, θέση που εγκατέλειψε τον Μάρτιο του 2015 λόγω της διαφωνίας του με την πολιτική της κυβέρνησης, ανέλαβε σήμερα τα ηνία του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου. 

Με μία ανάρτησή του στο Facebook, ο κος Μηλιός εξηγεί γιατί αποδέχθηκε τη θέση αυτή:

«Ο πολιτισμός οφείλει να είναι το πνευματικό αντίβαρο στις δυσκολίες που περνούν οι λαοί. Ο πολιτισμός χάραξε δρόμους για να περπατήσει ολόκληρη η ανθρωπότητα. Στο πλαίσιο αυτό, το Φεστιβάλ Αθηνών-Επιδαύρου πρέπει να γίνει ορόσημο του σύγχρονου πολιτισμού. Να ανοίξει τις πόρτες του στην κοινωνία, να πλησιάσει τους πολλούς και τις πολλές, να περπατήσει στις διεθνείς λεωφόρους, να λειτουργήσει ως πεδίο δημιουργικότητας αλλά και ανατρεπτικής σκέψης.

Είναι η ώρα να προχωρήσουμε με συλλογική δουλειά, με ηρεμία και σταθερά βήματα, με σχέδιο και προσανατολισμό, με έμπνευση και καινοτομία για να φέρουμε το Φεστιβάλ στη θέση που του αξίζει. Είναι η ώρα να κάνουμε πολλά βήματα εμπρός.
Έχοντας αυτές τις σκέψεις στο νου, και σε μια περίοδο της ζωής μου που δεν συμμετέχω στην κεντρική πολιτική και σε κομματικούς σχηματισμούς, αποδέχτηκα με χαρά να βοηθήσω από τη θέση του Προέδρου στην προσπάθεια του Φεστιβάλ και του Καλλιτεχνικού Διευθυντή του.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!