Τρίτη, 22 Οκτωβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Lifo]: Για πρώτη φορά η Σαουδική Αραβία ανοίγει τα σύνορά της σε διεθνείς τουρίστες και καταργεί την αμπάγια για τις γυναίκες επισκέπτριες
[Lifo]: Για πρώτη φορά η Σαουδική Αραβία ανοίγει τα σύνορά της σε διεθνείς τουρίστες και καταργεί την αμπάγια για τις γυναίκες επισκέπτριες

[Lifo]: Για πρώτη φορά η Σαουδική Αραβία ανοίγει τα σύνορά της σε διεθνείς τουρίστες και καταργεί την αμπάγια για τις γυναίκες επισκέπτριες

Η Σαουδική Αραβία αποφάσισε να υποδεχθεί για πρώτη φορά τουρίστες ξένων χωρών

Η Σαουδική Αραβία θα ανοίξει τα σύνορά της στους διεθνείς τουρίστες για πρώτη φορά, στο πλαίσιο μιας ευρύτερης προσπάθειας του βασιλείου να μειώσει την οικονομική του εξάρτηση από το πετρέλαιο.

Την Παρασκευή, το βασίλειο θα ξεκινήσει να εφαρμόζει ένα νέο καθεστώς έκδοσης βίζας για 49 χώρες και θα χαλαρώσει τους αυστηρούς κώδικες ενδυμασίας για τις γυναίκες που επισκέπτονται την χώρα. Ο υπουργός Τουρισμού Ahmad al-Khateeb χαρακτήρισε την απόφαση «ιστορική στιγμή» για τη χώρα.

Οι θεωρήσεις βίζας μέχρι τώρα ήταν διαθέσιμες μόνο σε προσκυνητές, επιχειρηματίες και αποδήμους εργαζόμενους. Η Σαουδική Αραβία ελπίζει επίσης να εξασφαλίσει ξένες επενδύσεις στην τουριστική βιομηχανία καθώς επιδιώκει ο τουρισμός να αυξηθεί από το 3% στο 10% του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος έως το 2030.

«Οι επισκέπτες θα εκπλαγούν από τους θησαυρούς που έχουμε να μοιραστούμε. Πέντε τοποθεσίες χαρακτηρισμένες ως παγκόσμια κληρονομιά της UNESCO, μια ζωντανή τοπική κουλτούρα και φυσική ομορφιά που κόβει την ανάσα», δήλωσε ο κ. Al-Khateeb.

Οι γυναίκες ξένων χωρών που επισκέπτονται τη χώρα δεν θα υποχρεούνται να φορούν την αμπάγια που επιβάλλεται στις γυναίκες της Σαουδικής Αραβίας, αλλά θα πρέπει να εξακολουθούν να φορούν ένα ευπρεπές φόρεμα. Επίσης, δεν θα υπάρχουν περιορισμοί για τις ασυνόδευτες γυναίκες που επισκέπτονται τη χώρα. «Πιστεύουμε ότι οι φίλοι μας και οι φιλοξενούμενοί μας θα σέβονται τον πολιτισμό μας», δήλωσε ο κ. Al-Khateeb.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!