Πέμπτη, 22 Μαρτίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
17 °C 10 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
12 °C 10 kmh
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Lifo]: Για κακουργηματική απιστία σε υπόθεση αποζημίωσης 228.000€ διώκεται ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου
[Lifo]: Για κακουργηματική απιστία σε υπόθεση αποζημίωσης 228.000€ διώκεται ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου

[Lifo]: Για κακουργηματική απιστία σε υπόθεση αποζημίωσης 228.000€ διώκεται ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου

Σε ειδικό ανακριτή διαφθοράς παραπέμφθηκε για να απολογηθεί ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Αστέριος Γαβότσης, μετά την εις βάρος του δίωξη για κακουργηματική απιστία, που ασκήθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

Η ποινική δίωξη συνδέεται με αποζημίωση ύψους 228.000 ευρώ που φέρεται να πληρώθηκε από τα ταμεία του δήμου Ωραιοκάστρου – με σχετική απόφαση του δημοτικού συμβουλίου – για δικαστική απόφαση που τον αφορούσε.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, το 2008 ο κ. Γαβότσης, με την ιδιότητα του δημάρχου Μυγδονίας, είχε κριθεί ένοχος από το Τριμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης, ως ηθικός αυτουργός επεισοδίων, που είχαν σημειωθεί μία 5ετία νωρίτερα και αφορούσαν στη ματαίωση δημιουργίας ψυχιατρικού νοσοκομείου σε μονοκατοικία στο Μελισσοχώρι Θεσσαλονίκης.

Κατόπιν αυτών, οι ιδιοκτήτες της μονοκατοικίας απέστειλαν κατασχετήρια αναφορά σε τράπεζα, διεκδικώντας αποζημίωση που -μαζί με τους τόκους και τις προσαυξήσεις- έφτανε τις 228.000 ευρώ.

Ακολούθησε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ωραιοκάστρου, το οποίο κατά πλειοψηφία αποφάσισε στις 22 Ιουλίου του 2010, την τροποποίηση του προϋπολογισμού του έτους 2010.

Με βάση το πόρισμα της προκαταρκτικής έρευνας, ο αντεισαγγελέας Εφετών Αχιλλέας Ζήσης παρήγγειλε ποινική δίωξη για απιστία στην υπηρεσία σε βάρος του νυν δημάρχου Ωραιοκάστρου.

Η ίδια δίωξη στρέφεται, επίσης, εναντίον του προκατόχου του και όσων ήταν υπεύθυνοι εκείνη την περίοδο για τον καταλογισμό των παραπάνω χρημάτων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!