Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Lifo]: Γερμανικός Τύπος: Οι μεγάλες προκλήσεις που περιμένουν τη νέα Κομισιόν, ανάμεσά τους και η Ελλάδα
[Lifo]: Γερμανικός Τύπος: Οι μεγάλες προκλήσεις που περιμένουν τη νέα Κομισιόν, ανάμεσά τους και η Ελλάδα

[Lifo]: Γερμανικός Τύπος: Οι μεγάλες προκλήσεις που περιμένουν τη νέα Κομισιόν, ανάμεσά τους και η Ελλάδα

Η σύνθεση της νέας Κομισιόν υπό τη νέα πρόεδρο φον ντερ Λάιεν σχολιάζεται εκτενώς σήμερα στον γερμανικό Τύπο

Σύσσωμος ο γερμανικός Τύπος σχολιάζει τη σύνθεση της νέας Κομισιόν υπό την πρόεδρο Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν που παρουσιάστηκε χθες στις Βρυξέλλες και αναφέρεται στις νέες προκλήσεις που έχει να αντιμετωπίσει.

Ανάμεσα στις προκλήσεις αυτές είναι και το προσφυγικό κύμα στην Ελλάδα.

«Πάνω από 25.000 μετανάστες στα ελληνικά νησιά»

Ο αριθμός των μεταναστών και προσφύγων στους καταυλισμούς στα ελληνικά νησιά ξεπέρασαν τους 25.000, γράφει η Handelsblatt επικαλούμενη τα στοιχεία του ελληνικού υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Όπως σημειώνει η οικονομική εφημερίδα τις τελευταίες εβδομάδες οι ροές από τα τουρκικά παράλια προς τα ελληνικά νησιά αυξήθηκαν σημαντικά. Την περασμένη Δευτέρα και Τρίτη ήρθαν στην Ελλάδα περισσότεροι από 300 μετανάστες. Τον Αύγουστο οι ελληνικές αρχές κατέγραψαν πάνω από 8.100 αφίξεις, ενώ τον Αύγουστο της περασμένης χρονιάς ο αριθμός τους άγγιζε τους 3.200.

Από την πλευρά της η Der Standard σημειώνει στο ζήτημα του προσφυγικού:

«Ούτε η ΕΕ, ούτε και η Ελλάδα ανταποκρίθηκαν πλήρως στις υποχρεώσεις τους. Η ΕΕ δεν προχώρησε, όπως υποσχέθηκε, στην μετεγκατάσταση 54.000 προσφύγων από τη Συρία από την Τουρκία σε χώρες – μέλη και η Ελλάδα δεν επαναπροώθησε ικανό αριθμό προσφύγων στην Τουρκία.

Οι πρόσφατες απειλές Ερντογάν ότι θα “ανοίξει τις πύλες” δίνουν εκρηκτική διάσταση στα παραπάνω στοιχεία. Μόνο με σημαντική βοήθεια από τις Βρυξέλλες η Ελλάδα θα καταφέρει να επιταχύνει τις διαδικασίες χορήγησης ασύλου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!