Πέμπτη, 23 Μαΐου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Lifo]: Γερμανικό θρίλερ με θέμα την ελληνική κρίση από τον Β. Σόρλαου
[Lifo]: Γερμανικό θρίλερ με θέμα την ελληνική κρίση από τον Β. Σόρλαου

[Lifo]: Γερμανικό θρίλερ με θέμα την ελληνική κρίση από τον Β. Σόρλαου

Ο κορυφαίος συγγραφέας αστυνομικών μυθιστορημάτων Βόλφγκανγκ Σόρλαου έγραψε ένα αστυνομικό θρίλερ για την ελληνική κρίση

Πού πήγαν τα χρήματα των δανείων από τους θεσμούς για την Ελλάδα; Πώς η καριέρα ενός Γερμανού τραπεζίτη ξεκίνησε με τη σφαγή του Διστόμου; Ο κορυφαίος συγγραφέας αστυνομικών μυθιστορημάτων Βόλφγκανγκ Σόρλαου έγραψε ένα αστυνομικό θρίλερ για την ελληνική κρίση.

Στις δημόσιες αναγνώσεις του γεμίζει αίθαουσες και τα βιβλία του είναι μπεστ σέλερ. Το τιράζ τους ξεπερνά τα δύο εκατομμύρια. Το μυστικό της επιτυχίας τους είναι μάλλον ότι πραγματεύεται επίμαχα ζητήματα όπως οι εγκληματικές πράξεις της βιομηχανίας κρέατος και φαρμάκων και οι υποτιθέμενες διασυνδέσεις της τρομοκρατικής νεοναζιστικής οργάνωσης NSU με την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία για την Προστασία του Συντάγματος. Στο επίκεντρο του νεότερου του μυθιστορήματος «To μεγάλο σχέδιο» (Der grosse Plan) είναι η οικονομική κρίση στην Ελλάδα.

Ο λόγος που έγραψε το βιβλίο ήταν η αδυναμία των γερμανικών μίντια να δώσουν ικανοποιητικές απαντήσεις για τα αίτια που οδήγησαν στην ελληνική κρίση. «Με είχε ενοχλήσει», επισημαίνει ο Βόλφγκανγκ Σόρλαου στην Deutsche Welle, «που ο γερμανικός τύπος με ελάχιστες εξαιρέσεις και σχεδόν ομόφωνα επιτίθονταν στους Έλληνες. Επιδίωκε να εξηγήσει ένα πολιτικό και οικονομικό πρόβλημα με τα χαρακτηριστικά ενός ολόκληρου λαού. Έπειτα, μας έλεγαν πως δίνουμε τόσα πολλά χρήματα για να σώσουμε τους Έλληνες κι αυτοί αντιδρούν με μαζικά συλλαλητήρια. Κάτι δεν πήγαινε καλά, αλλά δεν ήξερα τι».

Στα ίχνη του χρήματος
Όπως και στα άλλα αστυνομικά του μυθιστορήματα ο Β. Σόρλαου χτίζει την πλοκή γύρω από πραγματικά στοιχεία. Στην προκειμένη περίπτωση μια υψηλόβαθμη γερμανίδα διπλωμάτης που εργάζεται για την τρόικα στην Ελλάδα απαγάγεται.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!