Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
13 °C 11 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
9 °C 16 kmh
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [Lifo]: Γερμανικό δικαστήριο καταδικάζει την πολιτική πραγματικού ονόματος του Facebook
[Lifo]: Γερμανικό δικαστήριο καταδικάζει την πολιτική πραγματικού ονόματος του Facebook

[Lifo]: Γερμανικό δικαστήριο καταδικάζει την πολιτική πραγματικού ονόματος του Facebook

Η Γερμανία δεν συμφωνεί και καταδικάζει την πολιτική του Facebook να απαιτεί τα πραγματικά ονόματα των χρηστών του.

Ένα γερμανικό δικαστήριο αποφάσισε ότι η πολιτική πραγματικού ονόματος που εφαρμόζει το Facebook είναι παράνομη και ότι οι χρήστες πρέπει να έχουν τη δυνατότητα να εγγραφούν στην υπηρεσία με ψευδώνυμα για να συμμορφωθούν με έναν παλαιό νόμο της δεκαετίας περί ιδιωτικότητας. Η απόφαση η οποία πάρθηε τον περασμένο μήνα, αλλά μόλις τώρα ανακοινώνεται, προέρχεται από το Περιφερειακό Δικαστήριο του Βερολίνου και αναλύθηκε σήμερα από την Ομοσπονδία των γερμανικών οργανώσεων καταναλωτών (VZBV ), η οποία άσκησε την αγωγή εναντίον του Facebook.

Το Facebook δηλώνει ότι θα ασκήσει έφεση στην απόφαση και πως θα πολεμήσει αυτήν την απόφαση, αλλά ότι θα κάνει και τις απαραίτητες αλλαγές για να συμμορφωθεί με τους νόμους περί προστασίας της ιδιωτικής ζωής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι οποίες πρόκειται να τεθούν σε ισχύ από τον Ιούνιο.

Σύμφωνα με το VZBV, το δικαστήριο διαπίστωσε ότι η πολιτική του πραγματικού ονόματος του Facebook ήταν «ένας συγκεκαλυμμένος τρόπος» απόκτησης της συγκατάθεσης των χρηστών να μοιραστούν τα ονόματά τους. Κάτι, το οποίο, σύμφωνα με το δικαστήριο, το Facebook δεν έπραξε με σωστό χειρισμό. Δηλαδή, ήταν απλά ένας τρόπος να αποκτήσει μια πληροφορία ανάμεσα στις πολλές για τις οποίες ουσιαστικά, ούτε προειδοποιεί αλλά ούτε ζητά την άδεια του χρήστη.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!