Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Lifo]: Γερμανία: Μεγάλη πορεία κατά της ακροδεξιάς και του ρατσισμού στη Δρέσδη
[Lifo]: Γερμανία: Μεγάλη πορεία κατά της ακροδεξιάς και του ρατσισμού στη Δρέσδη

[Lifo]: Γερμανία: Μεγάλη πορεία κατά της ακροδεξιάς και του ρατσισμού στη Δρέσδη

Χιλιάδες πολίτες αναμένεται να διαδηλώσουν κατά της ακροδεξιάς και του ρατσισμού στη Δρέσδη της Γερμανίας

Χιλιάδες μέλη της κοινωνίας των πολιτών αναμένεται να διαδηλώσουν κατά του ρατσισμού και της ακροδεξιάς το Σάββατο στη Δρέσδη στη Σαξονία μία εβδομάδα πριν τη διεξαγωγή των τοπικών εκλογών στο κρατίδιο αυτό της πρώην ανατολικής Γερμανίας .

Υπό το σύνθημα «Αλληλεγγύη αντί για απόρριψη: για μια ανοιχτή και ελεύθερη κοινωνία», μια μεγάλη συγκέντρωση την οποία διοργανώνουν μέλη μη κυβερνητικών οργανώσεων, καλλιτέχνες, συνδικαλιστές και πολιτικοί ενωμένοι υπό την συλλογικότητα #Unteilbar (Αχώριστοι) θα πραγματοποιηθεί από τις 14:00 τοπική ώρα (15:00 ώρα Ελλάδας) στη Δρέσδη.

Οι διοργανωτές αναμένουν τουλάχιστον 10.000 διαδηλωτές για την πορεία αυτή που σηματοδοτεί το αποκορύφωμα μιας σειράς δράσεων κατά του ρατσισμού και του αποκλεισμού που προωθεί, όπως καταγγέλλουν, η άκρα δεξιά.

Η ατμόσφαιρα είναι τεταμένη καθώς οι δημοσκοπήσεις προβλέπουν νέα εκλογική νίκη για το ακροδεξιό, αντιμεταναστευτικό κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) στις εκλογές της 1ης Σεπτεμβρίου στη Σαξονία, αλλά και στο γειτονικό κρατίδιο του Βρανδεμβούργου.

Σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, το AfD θα κερδίσει τη δεύτερη θέση στη Σαξονία, πίσω από τους συντηρητικούς της Άγγελα Μέρκελ που βρίσκονται στην εξουσία στο κρατίδιο αυτό από το 1990. Όμως με ποσοστό περίπου 24% το AfD αναμένεται να υπερδιπλασιάσει το ποσοστό του 2014, όταν για πρώτη φορά κατάφερε να κερδίσει έδρες στο τοπικό κοινοβούλιο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!