Τρίτη, 20 Αυγούστου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Lifo]: Γεννηματά στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΙΝΑΛ: Θα ασκήσουμε μαχητική, τεκμηριωμένη, υπεύθυνη αντιπολίτευση
[Lifo]: Γεννηματά στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΙΝΑΛ: Θα ασκήσουμε μαχητική, τεκμηριωμένη, υπεύθυνη αντιπολίτευση

[Lifo]: Γεννηματά στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΙΝΑΛ: Θα ασκήσουμε μαχητική, τεκμηριωμένη, υπεύθυνη αντιπολίτευση

«Θα ασκήσουμε μαχητική, τεκμηριωμένη, προγραμματική υπεύθυνη αντιπολίτευση», δήλωσε η Φώφη Γεννηματά στη Κ.Ο. του ΚΙΝΑΛ

Το στίγμα της αντιπολίτευσης που θα ασκήσει το Κίνημα Αλλαγής θέλησε να αποσαφηνίσει η πρόεδρός του, Φώφη Γεννηματά , στη πρώτη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

«Θα ασκήσουμε μαχητική, τεκμηριωμένη, προγραμματική υπεύθυνη αντιπολίτευση. Θα είμαστε απέναντι στη δεξιά, και τη κάθε μορφής συντήρηση, και τις πολιτικές λιτότητες, και υπέρ του κοινωνικού κράτους και ενίσχυσης των αδυνάτων. Η τοποθέτησή μας στο Κέντρο του πολιτικού συστήματος μας δίνει μεγάλες δυνατότητες», ανέφερε η κ. Γεννηματά.

Εξέφρασε την απογοήτευσή της για τα πρώτα δείγματα γραφής της κυβέρνησης εστιάζοντας σε δυο ζητήματα.

Όπως τόνισε η Φώφη Γεννηματά «η κυβέρνηση Μητσοτάκη παραδόθηκε εξ αρχής στους δανειστές για το θέμα των υπερπλεονασμάτων παραπέμποντας τη διαπραγμάτευση για τη μείωσή τους στις καλένδες».

Πρόσθεσε, ότι αν δεν αλλάξουν οι δεσμεύσεις που συμφώνησε ο Αλέξης Τσίπρας, δεν μπορεί να γίνει αλλαγής πολιτικής. «Δεν περιμένουμε αλλαγή πολιτικής, ενώ θα είμαστε αντίθετοι στην αποσπασματική στήριξη όσων έχουν ανάγκη», επεσήμανε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής.

‘Ασκησε ακόμη κριτική στο τρόπο επιλογής των νέων γενικών γραμματέων λέγοντας ότι η κυβέρνηση της ΝΔ επέστρεψε εύκολα και γρήγορα στο παλιό καθεστώς της διατήρησης του κομματικού και πελατειακού κράτους χωρίς αρχές και δεοντολογία, ενώ το Κίνημα Αλλαγής επιμένει στο να προκηρύσσονται οι θέσεις, όπως είχε θεσμοθετηθεί από το 2010 και υποχρεώθηκε, από τη τρόικα, ο ΣΥΡΙΖΑ να νομοθετήσει το 2016.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!