Τετάρτη, 25 Απριλίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
22 °C 2 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
22 °C 2 kmh
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [Lifo]: H Γαλλία θέλει να βγάλει τους υπουργούς της από το Telegram και το WhatsApp
[Lifo]: H Γαλλία θέλει να βγάλει τους υπουργούς της από το Telegram και το WhatsApp

[Lifo]: H Γαλλία θέλει να βγάλει τους υπουργούς της από το Telegram και το WhatsApp

Η γαλλική κυβέρνηση δήλωσε ότι σκοπεύει να χρησιμοποιήσει τη δική της κρυπτογραφημένη υπηρεσία μηνυμάτων αυτό το καλοκαίρι, λόγω έντονων ανησυχιών για τους κινδύνους που μπορεί να κρύβουν οι ξένες εφαρμογές.

Όπως αναφέρει το Reuters οι Γάλλοι υπουργοί ανησυχούν για τη χρήση κρυπτογραφημένων εφαρμογών που δεν έχουν δικούς τους servers στη Γαλλία. Γι΄ αυτό, μέχρι το καλοκαίρι η γαλλική κυβέρνηση θέλει να έχει έτοιμη τη δική της εφαρμογή ανταλλαγής κρυπτογραφημένων μηνυμάτων, ώστε να αποφύγει τον κίνδυνο να «κατασκοπεύονται» οι αξιωματούχοι της από δημοφιλείς κρυπτογραφημένες εφαρμογές όπως το Telegram και το WhatsApp.

Ο ιδρυτής του Telegram και του δημοφιλούς κοινωνικού δικτύου VKontakte (VK), Πάβελ Ντούροφ, είναι Ρώσος, παρόλο που ο επιχειρηματίας ζει στην εξορία και η εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων του αποκλείστηκε μόλις στην πατρίδα του αφού η εταιρεία αρνήθηκε να παραδώσει τα κλειδιά κρυπτογράφησης στις αρχές.

Το WhatsApp, το οποίο (σε αντίθεση με το Telegram) είναι end-to-end κρυπτογραφημένο σε ολόκληρη την πλατφόρμα του και έχει πάρει θέση υπέρ του ιδιωτικού χαρακτήρα των επικοινωνιών, δυστυχώς, ανήκει ως γνωστόν στο Facebook και το πρόσφατο σκάνδαλο έχει φέρει, τόσο την μητρική όσο και τις θυγατρικές της, σε πολύ δύσκολη θέση όσον αφορά τον πολιτικό συμβουλευτικό τους χαρακτήρα.

Εκπρόσωπος του γαλλικού Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής δήλωσε στο Reuters ότι περίπου 20 κορυφαίοι αξιωματούχοι της γαλλικής κυβέρνησης δοκιμάζουν ήδη τη νέα εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων, με στόχο να καταστεί υποχρεωτική η χρήση της για ολόκληρη την κυβέρνηση μέχρι το καλοκαίρι.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!