Δευτέρα, 17 Φεβρουαρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Lifo]: Γαλλία: Αποσύρεται το πιο αμφιλεγόμενο μέτρο της συνταξιοδοτικής μεταρρύθμισης
[Lifo]: Γαλλία: Αποσύρεται το πιο αμφιλεγόμενο μέτρο της συνταξιοδοτικής μεταρρύθμισης

[Lifo]: Γαλλία: Αποσύρεται το πιο αμφιλεγόμενο μέτρο της συνταξιοδοτικής μεταρρύθμισης

Μετά την κατακραυγή και τις αλλεπάλληλες απεργίες, η γαλλική κυβέρνηση δηλώνει «διατεθειμένη να αποσύρει» το πιο αμφιλεγόμενο μέτρο της μεταρρύθμισης

Μετά την κατακραυγή και τις αλλεπάλληλες απεργίες, η κυβέρνηση της Γαλλίας δηλώνει «διατεθειμένη να αποσύρει» από το σχέδιό της για μεταρρύθμιση των συντάξεων το πιο αμφιλεγόμενο μέτρο.

Η επίμαχη διάταξη, που δίνει κίνητρα στους Γάλλους να εργαστούν έως την ηλικία των 64 ετών, απορρίπτεται ομόφωνα από τα συνδικάτα και ο πρωθυπουργός Εντουάρ Φιλίπ, ανακοίνωσε τις προθέσεις της κυβέρνησης σε επιστολή που απηύθυνε σήμερα, Σάββατο, σε εργοδοτικές οργανώσεις.

Ο επικεφαλής της κυβέρνησης είχε υποσχεθεί ότι θα προέβαινε σε μια ανακοίνωση στη διάρκεια της ημέρας, στην προσπάθεια να τεθεί τέρμα στην απεργία που παραλύει τις μεταφορές, κυρίως στην περιοχή του Παρισιού, εδώ και πέντε εβδομάδες.

Ο Εντουάρ Φιλίπ διευκρινίζει, ωστόσο, στην επιστολή του πως οι κοινωνικοί εταίροι θα πρέπει να συμφωνήσουν στα μέτρα που θα εφαρμοστούν ώστε να διασφαλιστεί η οικονομική ισορροπία του συνταξιοδοτικού συστήματος το 2027 – σε διαφορετική περίπτωση η παράταση των ηλικιακών ορίων για πλήρη σύνταξη θα επαναφερθεί.

Το μέτρο αυτό ήταν το πιο αμφιλεγόμενο του σχεδίου για τη μεταρρύθμιση των συντάξεων. Είχε σκοπό να παράσχει προοδευτικά κίνητρα στους Γάλλους προκειμένου να συνταξιοδοτούνται στα 64 έτη, επιβάλλοντας μια επιβάρυνση – η νόμιμη ηλικία αποχώρησης από την εργασία είναι τώρα τα 62 έτη.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!