Σάββατο, 23 Μαρτίου 2019
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
0 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
0 °C 0 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Lifo]: Γαλλία: Η ανάκληση του πρεσβευτή από τη Ρώμη είναι σφύριγμα λήξης για την «ώρα του παιδιού»
[Lifo]: Γαλλία:  Η ανάκληση του πρεσβευτή από τη Ρώμη είναι σφύριγμα λήξης για την «ώρα του παιδιού»

[Lifo]: Γαλλία: Η ανάκληση του πρεσβευτή από τη Ρώμη είναι σφύριγμα λήξης για την «ώρα του παιδιού»

Η θέση της Γαλλίας για τη συνάντηση Λουίτζι ντι Μάιο με Κίτρινα Γιλέκα

Η ανάκληση του Γάλλου πρεσβευτή στην Ρώμη έχει ως στόχο «να γίνει η επισήμανση», διότι η Ιταλία είναι ένας ιστορικός σύμμαχος της Γαλλίας και «ένα από τα ιδρυτικά μέλη της Ευρωπαϊκής Ενωσης».

Αυτό δήλωσε ο εκπρόσωπος της γαλλικής κυβέρνησης Μπενζαμέν Γκριβό.

Την ώρα που οι δύο επικεφαλής της λαϊκιστικής κυβέρνησης της Ιταλίας Ματέο Σαλβίνι και Λουίτζι ντι Μάιο δήλωσαν ότι είναι «διαθέσιμοι» για διάλογο με την γαλλική κυβέρνηση, ο Μπενζαμέν Γκριβό σημείωσε ότι «ο διάλογος δεν έχει ποτέ διακοπεί», αφού οι δύο αυτοί υπουργοί «κάθονται γύρω από το ίδιο τραπέζι με τους Γάλλους υπουργούς κατά την διάρκεια των ευρωπαϊκών συμβουλίων».

Και «επίσης υπάρχει ένας επικεφαλής κυβέρνησης στην Ιταλία, είναι ο Κόντε», τον οποίο ο Εμανουέλ Μακρόν «έχει ήδη συναντήσει πολλές φορές», δήλωσε ο Γάλλος κυβερνητικός εκπρόσωπος στο δίκτυο Europe 1.

Αναφερόμενος στην συνάντηση την Τρίτη στην Γαλλία του Λουίτζι ντι Μάιο με Κίτρινα Γιλέκα», ο Μπενζαμέν Γκριβό δήλωσε ότι «η πιο στοιχειώδης ευγένεια επιβάλλει να ενημερωθεί η κυβέρνηση» όταν ένας υπουργός πηγαίνει σε μία γειτονική χώρα.

«Ανακαλέσαμε τον πρεσβευτή μας για διαβουλεύσεις. Δεν πρόκειται για μόνιμη ανάκληση, αλλά ήταν σημαντικό να γίνει η επισήμανση διότι η Ιταλία είναι ένας ιστορικός σύμμαχος της Γαλλίας και επίσης μία από τις ιδρυτικές χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Σε ερώτηση σχετικά με το αν η Γαλλία συνέβαλε επίσης στην κρίση με τις «μετωπικές επιθέσεις» που περιλαμβάνονταν σε φράσεις του Εμανουέλ Μακρόν, διαβεβαίωσε ότι «δεν επρόκειτο να μετωπικές επιθέσεις».

«Εάν θεώρησαν (η ιταλική κυβέρνηση) ότι έγιναν στόχος, είναι δική τους υπόθεση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!