Παρασκευή, 28 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Lifo]: Forbes: Γιατί τα ρομπότ απειλούν τους χαμηλόμισθους εργαζόμενους σε όλο τον κόσμο
[Lifo]: Forbes: Γιατί τα ρομπότ απειλούν τους χαμηλόμισθους εργαζόμενους σε όλο τον κόσμο

[Lifo]: Forbes: Γιατί τα ρομπότ απειλούν τους χαμηλόμισθους εργαζόμενους σε όλο τον κόσμο

Πωλητές, ταμίες, σερβιτόροι, υπάλληλοι φαστφουντάδικων και όσοι αμείβονται με τον κατώτατο μισθό θα πρέπει να ανησυχούν για το μέλλον τους

«Βλέπουμε συχνά πρωτοσέλιδα τον τελευταίο καιρό που καταγγέλλουν με πηχυαίους τίτλους ότι τα ρομπότ και η αυτοματοποίηση θα μας πάρουν τις δουλειές» γράφει στο Forbes o Bernard Marr, σε άρθρο του με τίτλο «Γιατί τα ρομπότ αποτελούν σοβαρή απειλή για τους χαμηλόμισθους εργαζόμενους σε όλο τον κόσμο».

«Ωστόσο», σημειώνει ο ίδιος, «την ώρα που η τεχνητή νοημοσύνη και η επιστήμη της ρομποτικής μετασχηματίζουν το εργατικό δυναμικό λόγω της δημιουργίας αυτοματοποιημένων θέσεων εργασίας, αυτό είναι κάτι συμβαίνει από την εποχή που οι άνθρωποι άρχισαν να χρησιμοποιούν εργαλεία».

Τα πλυντήρια πιάτων αντικατέστησαν τους υπαλλήλους που έπλεναν τα πιάτα. Το ίδιο συνέβη με τους φούρνους και την ανάγκη των ανθρώπων να φτιάχνουν φωτιές για να μαγειρέψουν το φαγητό τους. Ακόμη και ο τροχός κατέστησε ευκολότερο για ένα άτομο να μετακινεί βαριά αντικείμενα που σε άλλες περιπτώσεις θα χρειαζόταν τη συμμετοχή περισσοτέρων. Ο τροχός «έκλεψε» τις δουλειές των ανθρώπων.

Τα καλά νέα είναι πως σε όλη τη διάρκεια της ανθρώπινης ιστορίας, η κοινωνία έμαθε να προσαρμόζεται.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!