Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Lifo]: Φιάσκο με τις δηλώσεις Ερντογάν;: Δεν μίλησε ο ίδιος για δημοψήφισμα – Έκανε λάθος το ΑΠΕ
[Lifo]: Φιάσκο με τις δηλώσεις Ερντογάν;: Δεν μίλησε ο ίδιος για δημοψήφισμα – Έκανε λάθος το ΑΠΕ

[Lifo]: Φιάσκο με τις δηλώσεις Ερντογάν;: Δεν μίλησε ο ίδιος για δημοψήφισμα – Έκανε λάθος το ΑΠΕ

Το λάθος που έκανε το Αθηναϊκό- Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων προκάλεσε θύελλα

Το ΥΠΕΞ διαμαρτυρήθηκε έντονα με ανακοίνωση, τα κόμματα και πολλοί πολιτικοί έβγαλαν ανακοινώσεις και οι “προκλητικές” δηλώσεις του Προέδρου Ερντογάν σήμερα μονοπώλησαν το ενδιαφέρον στις συζητήσεις.

Όμως η είδηση μόλις απέκτησε μια τροπή που σίγουρα δεν είναι η ίδια με την πρωινή. Το αθηναϊκό πρακτορείο που μετέδωσε την είδηση μόλις προχώρησε σε διόρθωση η οποία αλλάζει το νόημα: 

ΠΡΟΣΟΧΗ ΔΙΟΡΘΩΣΗ: Στο τηλεγράφημά μας με τίτλο “Τουρκία: Ο Ερντογάν για τα σύνορα του Οθωμανικού κράτους, τη Μοσούλη, τη Θράκη και την Κύπρο”, τα αναφερόμενα στη τρίτη και τέταρτη παράγραφο, εκ παραδρομής αποδόθηκαν στον Ρ. Τ. Ερντογάν αντί στον τουρκικό Τύπο. Αντικαθίστανται δε από τα εξής:

“Η διαδικτυακή έκδοση της εφημερίδας Σαμπάχ, για το περιεχόμενο του «Εθνικού Συμβολαίου και στo σημείο αναφορικά με τη Δυτική Θράκη αναφέρει: «Και το νομικό καθεστώς της Δυτικής Θράκης, το οποίο εναπόκειται στην ειρήνη που θα γίνει με την Τουρκία, θα πρέπει οριστεί, με κατάλληλο τρόπο, ως αποτέλεσμα δημοψηφίσματος που θα διεξαχθεί ελεύθερα. Ορισμένοι ιστορικοί θεωρούν πως τα σύνορα του εθνικού συμβολαίου περιλαμβάνουν επίσης την Κύπρο, το Χαλέπι, τη Μοσούλη, το Αρμπίλ, το Κιρκούκ, το Μπατούμι, τη Θεσσαλονίκη, το Κίρτζαλι, τη Βάρνα, και τα νησιά του Αιγαίου».

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!