Πέμπτη, 19 Απριλίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
22 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 3 kmh
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [Lifo]: Το Facebook περιορίζει την πρόσβαση των προγραμματιστών στα δεδομένα των χρηστών
[Lifo]: Το Facebook περιορίζει την πρόσβαση των προγραμματιστών στα δεδομένα των χρηστών

[Lifo]: Το Facebook περιορίζει την πρόσβαση των προγραμματιστών στα δεδομένα των χρηστών

Όπως τονίζει το Facebook στην επίσημη ανακοίνωσή του «Η προστασία των πληροφοριών των ανθρώπων είναι το πιο σημαντικό πράγμα που κάνουμε στο Facebook» και γι’ αυτό προχωρά σε αυστηρά μέτρα που σίγουρα θα επηρεάσουν τους developers.

Μετά το σκάνδαλο της Cambridge Analytica, το Facebook ανακοίνωσε περαιτέρω μέτρα που θα ισχύσουν άμεσα για όλες τις εφαρμογές τρίτων που αποκτούν πρόσβαση στον λογαριασμό σας. Οι προγραμματιστές θα λαμβάνουν πλέον λιγότερες πληροφορίες και θα αποκόπτονται από την πρόσβαση όταν οι χρήστες σταματούν να χρησιμοποιούν την εφαρμογή τους ενώ θα πρέπει να πάρουν την έγκριση του Facebook για να έχουν πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες.

Από προεπιλογή, οι προγραμματιστές που χρησιμοποιούν το «Login with Facebook» θα λαμβάνουν τώρα μόνο το όνομα χρήστη, μια φωτογραφία προφίλ και μια διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου όταν κάποιος συνδεθεί μέσω του Facebook.

Περισσότερες πληροφορίες, όπως οι αναρτήσεις τους στο Facebook, θα απαιτούν από τον προγραμματιστή να λάβει άδεια από το Facebook.

Δεν είναι σαφές ακόμη πόσο ισχυρή θα είναι μια τέτοιτου είδους διαδικασία (ή εάν θα πρέπει να υπογραφεί μια σύμβαση) και δεν είναι σαφές εάν το Facebook σκοπεύει να διεξάγει ελέγχους για να διασφαλίσει τη συμμόρφωση με τα μέτρα προστασίας της ιδιωτικής ζωής – όπως απέτυχε να κάνει στην περίπτωση της Cambridge Analytica – αλλά είναι μια αρχή για την αποτροπή της εξάπλωσης των δεδομένων των χρηστών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!