Τρίτη, 11 Δεκεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
7 °C 2 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
7 °C 8 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Lifo]: Το Facebook παραδέχεται πως απέτυχε να να πολεμήσει τη βία και τη διάδοση μίσους στη Μιανμάρ
[Lifo]: Το Facebook παραδέχεται πως απέτυχε να να πολεμήσει τη βία και τη διάδοση μίσους στη Μιανμάρ

[Lifo]: Το Facebook παραδέχεται πως απέτυχε να να πολεμήσει τη βία και τη διάδοση μίσους στη Μιανμάρ

Τα μέτρα που αναλαμβάνει το μέσο κοινωνικής δικτύωσης και το «καμπανάκι» από τον ΟΗΕ.

Το Facebook παραδέχθηκε πως δεν έκανε αρκετά για να αποφευχθεί η υποκίνηση βίας και η διάδοση ρητορικής μίσους στη Μιανμάρ, μετά από αναφορά που κατέληξε πως το διάσημο μέσο κοινωνικής δικτύωσης έγινε μια πλατφόρμα για επιβλαβές και «φυλετικά-φλεγμονώδες» περιεχόμενο, αναφέρει ο Guardian.

Η αναφορά από τη μη κερδοσκοπική Business for Social Responsibility (BSR), με έδρα το Σαν Φρανσίσκο, κατέδειξε πως στη Μιανμάρ, «το Facebook έγινε ένα μέσο γι αυτούς που προσπαθούν να διακινήσουν ρητορική μίσους και να προκαλέσουν βλάβες ενώ αναρτήσεις έχουν συνδεθεί με την εκτός σύνδεσης βία».

Υπάρχουν περίπου είκοσι εκατομμύρια χρήστες του Facebook στην Μιανμάρ, και από πολλούς χρησιμοποιείται ως βασική πηγή πληροφόρησης καθώς δεν υπάρχει ελευθερία του τύπου.

Η αναφορά καταλήγει πως το Facebook χρησιμοποιήθηκε δόλια για να διαδοθεί ρητορική μίσους, να υποκινηθεί βία, και να συντονίσουν καταστροφές στη Μιανμάρ.

To συμπέρασμα αυτό αντανακλά ευρήματα της κοινωνία των πολιτών και ομάδων τεχνολογίας, που υπογραμμίζουν το ζήτημα στα social media, τα οποία έχουν γιγαντωθεί μέσα στα τέσσερα τελευταία χρόνια, σύμφωνα με τον Guardian.

Ένα μεγάλο μέρος της ρητορικής μίσους κατευθύνθηκε ενάντια στους Ροχίνγκια, τη μουσουλμανική μειονότητα της χώρας.

Τον Απρίλιο, ο Guardian μετέδωσε πως η ρητορική μίσους στο Facebook στη Μιανμάρ εξερράγη κατά την κρίση των Ροχίνγκια, που προκλήθηκε μετά από καταστολή του στρατού στην πολιτεία Ρακίν, τον Αύγουστο το 2017.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!