Τρίτη, 21 Μαΐου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Lifo]: Facebook: Μήνυση για παράνομη πώληση δεδομένων από τις σελίδες των χρηστών
[Lifo]: Facebook: Μήνυση για παράνομη πώληση δεδομένων από τις σελίδες των χρηστών

[Lifo]: Facebook: Μήνυση για παράνομη πώληση δεδομένων από τις σελίδες των χρηστών

Το Facebook έκανε μήνυση σε μία εταιρεία από τη Νότια Κορέα, για παράνομη εκμετάλλευση δεδομένων των χρηστών του

Το Facebook έκανε μήνυση σε μία εταιρεία από τη Νότια Κορέα, για παράνομη εκμετάλλευση δεδομένων των χρηστών του.

Σύμφωνα με τα δικαστικά έγγραφα που κατατέθηκαν στις αρμόδιες αρχές της Καλιφόρνια, το Facebook κατηγορεί την Rankwave ότι χρησιμοποιούσε 30 διαφορετικές εφαρμογές για να συγκεντρώσει και να αναλύσει τα σχόλια και τα like των χρηστών σε δημόσιες σελίδες. Σε συνδυασμό με μία εμπορική εφαρμογή, μόλις η Rankwave έπαιρνε την συγκατάθεση του χρήστη, ξεκινούσε να παρακολουθεί την δημοτικότητα των αναρτήσεών των χρηστών και στην προσωπική τους σελίδα, υπολογίζοντας το μέγεθος της επιρροής τους.

Οι υπεύθυνοι του Facebook κατηγορούν την Rankwave ότι στη συνέχεια πουλούσε τα δεδομένα για τους χρήστες της πλατφόρμας σε άλλες εταιρείες. Σύμφωνα με τον ηλεκτρονικό κολοσσό, στοιχεία για την δράση της Rankwave υπήρχαν ήδη από το 2014, καθώς από τότε υπήρχαν φόβοι ότι η εταιρεία συγκέντρωνε στοιχεία παρέχοντας «συμβουλευτικές υπηρεσίες» σε διαφημιστικές εταιρείες. Πηγή του Facebook που μίλησε στο BBC παραδέχθηκε ότι προς το παρόν δεν είναι γνωστό πόσοι χρήστες επηρεάστηκαν από τις πρακτικές της εταιρείες.

«Ερευνούμε τη δράση της Rankwave, σε σχέση με τη διαφημιστική πολιτική της και τις υπηρεσίες μάρκετινγκ», δήλωσε η Τζέσικα Ρομέρο, διευθύντρια του τμήματος που είναι αρμόδιο για την επιβολή των κανόνισμών του Facebook.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!