Παρασκευή, 25 Μαΐου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [Lifo]: Το Facebook μετακινεί 1,5 δισεκατομμύρια χρήστες του εκτός ευρωπαϊκής προστασίας
[Lifo]: Το Facebook μετακινεί 1,5 δισεκατομμύρια χρήστες του εκτός ευρωπαϊκής προστασίας

[Lifo]: Το Facebook μετακινεί 1,5 δισεκατομμύρια χρήστες του εκτός ευρωπαϊκής προστασίας

Το Facebook μετακινεί γεωγραφικά τη νομική ευθύνη για περισσότερους από 1,5 δισεκατομμύρια χρήστες του, ώστε να μην εμπίπτουν στους ευρωπαϊκούς κανονισμούς προστασίας προσωπικών δεδομένων, παρά τις υποσχέσεις του Μαρκ Ζούκερμπεργκ για εφαρμογή του «πνεύματος του νόμου» σε παγκόσμια κλίμακα.

Με μία και μοναδική αλλαγή στους όρους και τις προϋποθέσεις της χρήσης του, το Facebook μετακινεί την ευθύνη για όλους τους χρήστες του που βρίσκονται εκτός ΗΠΑ, Καναδά και ΕΕ.

Για περίπου 1,5 δισεκατομμύρια χρήστες, η ευθύνη της διαχείρισης των δεδομένων τους θα μεταφερθεί από τα γραφεία της εταιρείας στην Ιρλανδία στα κεντρικά της Καλιφόρνιας.

Αυτό πρακτικά σημαίνει πως οι χρήστες αυτοί θα εξαρτώνται πλέον από τους σχετικούς νόμους των ΗΠΑ και όχι από αυτούς της (ευρωπαϊκής) Ιρλανδίας.

Η νέα ρύθμιση θα εφαρμοστεί λίγο πριν τις 25 Μαΐου, που θα τεθούν σε ισχύ οι νέοι ευρωπαϊκοί κανονισμοί για την προστασία γενικών δεδομένων (GDPR).

Οι προβλεπόμενοι κανονισμοί έρχονται σε αντίθεση με ορισμένες πολιτικές του Facebook.

Αν ο κολοσσός από την Καλιφόρνια δεν προέβαινε σε αυτή την αλλαγή, θα έπρεπε να ξεκινήσει να πληρώνει, ετησίως, πρόστιμα έως και 4% από τα έσοδά του – περίπου 1,6 δισεκατομμύρια δολάρια δηλαδή.

Πάρα τις επικρίσεις πάντως, το Facebook προσφέρει σε όλους τους χρήστες του ένα σύνολο εργαλείων με τα οποία οι μπορούν να αποθηκεύουν και να διαγράφουν δεδομένα από την ιστοσελίδα.

«Εφαρμόζουμε το ίδιο επίπεδο προστασίας της ιδιωτικότητας παντού, ανεξαρτήτως αν έχετε συμφωνήσει στους όρους χρήσης του Facebook Ireland ή του Facebook Inc», ήταν η απάντηση της εταιρείας στο Reuters.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!