Κυριακή, 24 Ιουνίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [Lifo]: Το Facebook κατηγορείται για τρομακτικές μεθόδους παρακολούθησης, ακόμη και από τα μικρόφωνα
[Lifo]: Το Facebook κατηγορείται για τρομακτικές μεθόδους παρακολούθησης, ακόμη και από τα μικρόφωνα

[Lifo]: Το Facebook κατηγορείται για τρομακτικές μεθόδους παρακολούθησης, ακόμη και από τα μικρόφωνα

Το Facebook κατηγορείται για τη συγκέντρωση ουσιαστικά περισσότερων πληροφοριών σχετικά με τους χρήστες από ό, τι παραδέχεται, σύμφωνα με ισχυρισμούς που περιγράφονται στα δικαστικά έγγραφα που κατατέθηκαν στο ανώτερο δικαστήριο της Καλιφόρνια, για λογαριασμό μιας startup.

Η starup Six4Three, υποστηρίζει ότι το Facebook χρησιμοποίησε εφαρμογές για να συλλέξει πληροφορίες σχετικά με τους χρήστες, αποκτώντας πρόσβαση σε μηνύματα κειμένου και φωτογραφίες, ακούγοντας μέσω μικροφώνων των συσκευών και ενεργοποιώντας Bluetooth για εντοπισμό θέσης – μερικές φορές χωρίς ρητή συγκατάθεση.

Ο Six4Three περιγράφει λεπτομερώς τις κατηγορίες που περιέχονται στην πέμπτη έκδοση της επίσημης καταγγελίας του, η οποία κατατέθηκε αρχικά το 2015 και πλέον έχει γίνει αρκετά περίπλοκη λαμβάνοντας νέες διαστάσεις και ενσωματώνοντας νέα στοιχεία.

Ο ίδιος ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ αντιμετωπίζει κατηγορίες ότι ανέπτυξε ένα «κακόβουλο και δόλιο σύστημα» για να εκμεταλλευτεί τεράστια ποσά ιδιωτικών δεδομένων, να κερδίσει δισεκατομμύρια για το Facebook και να κρατήσει τους ανταγωνιστές του εκτός πεδίου.

Mεταξύ άλλων, η startup ισχυρίζεται ότι ο διευθύνων σύμβουλος του κοινωνικού δικτύου«όπλισε» τη δυνατότητα πρόσβασης στα δεδομένα από το δίκτυο φίλων οποιουδήποτε χρήστη – το χαρακτηριστικό που βρίσκεται στην καρδιά του σκανδάλου Cambridge Analytica.

Οι φήμες πως το Facebook ακούει κρυφά μέσω μικροφώνων χρηστών έχουν κυκλοφορήσει επίμονα λόγω ενοχλητικών στοιχείων από χρήστες του Facebook που έχουν περιγράψει την προβολή διαφημίσεων στον ιστότοπο οι οποίες σχετίζονταν με θέματα που είχαν συζητηθεί νωρίτερα. Ο Ζούκερμπεργκ, ρωτήθηκε σχετικά και αρνήθηκε τα πάντα σε ακρόαση της Γερουσίας των ΗΠΑ τον Απρίλιο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!