Τρίτη, 19 Μαρτίου 2019
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
0 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
0 °C 0 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Lifo]: Facebook: To χειρότερο πρόβλημα στην ιστορία του – Instagram και Whatsapp επηρεάστηκαν για ώρες
[Lifo]: Facebook: To χειρότερο πρόβλημα στην ιστορία του – Instagram και Whatsapp επηρεάστηκαν για ώρες

[Lifo]: Facebook: To χειρότερο πρόβλημα στην ιστορία του – Instagram και Whatsapp επηρεάστηκαν για ώρες

Παγκόσμιο πρόβλημα με το Facebook, το Instagram και το Whatsapp – Δεν λειτουργούσαν για σχεδόν δέκα ώρες

Το Facebook και το Instagram υπέστησαν το χειρότερο και πιο μεγάλο σε διάρκεια πρόβλημα λειτουργίας στην ιστορία τους καθώς για πάνω από δέκα ώρες βασικές υπηρεσίες τους είχαν αχρηστευτεί για χιλιάδες χρήστες παγκοσμίως την Τετάρτη.

Η τελευταία φορά που το Facebook είχε διαταραχή αυτού του μεγέθους ήταν το 2008, όταν ο ιστότοπος είχε 150 εκατ. χρήστες, σε σύγκριση με τους περίπου 2,3 δισ. μηνιαίους χρήστες σήμερα.

Το Facebook, το Whatsapp και το Instagram επηρεάστηκαν από το πρόβλημα για πάνω από δέκα ώρες. Τα προβλήματα ξεκίνησαν νωρίς το απόγευμα της Τετάρτης, κορυφώθηκαν το βράδυ και κράτησαν μέχρι τα ξημερώματα της Πέμπτης.

Αυτή την ώρα Facebook, Whatsapp και Instagram φαίνεται να έχουν επανέλθει, αν και υπάρχουν λίγες ακόμη αναφορές για προβλήματα.

Η αιτία της διακοπής δεν έχει ακόμη δημοσιοποιηθεί.

Έπειτα από πολλά παράπονα χρηστών, μέσω του Twitter, το Facebook -μέσω μηνύματος επίσης στο Twitter- αναγνώρισε το πρόβλημα, είπε ότι εργάζεται για τη λύση του, αλλά δεν εξήγησε την αιτία του. Ξεκαθάρισε πάντως πως δεν επρόκειτο για επίθεση χάκερ.

Τα προβλήματα ήσαν σοβαρότερα στις ΗΠΑ και στην Ευρώπη, σύμφωνα με τo πρακτορείο Reuters και το BBC. Προβλήματα μικρότερης κλίμακας είχε αντιμετωπίσει και πέρυσι το Facebook, το Σεπτέμβριο και το Νοέμβριο, τα οποία είχαν αποδοθεί σε «ζητήματα του δικτύου» το πρώτο και στη δυσλειτουργία ενός κεντρικού υπολογιστή το δεύτερο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!