Δευτέρα, 23 Απριλίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
23 °C 11 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
24 °C 5 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Lifo]: Οι εξειδικευμένοι μετανάστες συμβάλουν θετικά στην οικονομία, σύμφωνα με μελέτη στην Αυστραλία
[Lifo]: Οι εξειδικευμένοι μετανάστες συμβάλουν θετικά στην οικονομία, σύμφωνα με μελέτη στην Αυστραλία

[Lifo]: Οι εξειδικευμένοι μετανάστες συμβάλουν θετικά στην οικονομία, σύμφωνα με μελέτη στην Αυστραλία

Τα οφέλη που προσφέρουν οι μετανάστες στην οικονομία της Αυστραλίας υπογραμμίζει εσωτερική κυβερνητική μελέτη που δόθηκε στη δημοσιότητα.

Η Ανάλυση Ανθρωπίνων Πόρων και Εσωτερικών Υποθέσεων μείωσε τις ανησυχίες σχετικά με την ανάγκη να περιορισθεί η μετανάστευση, δείχνοντας απεναντίας ότι οι νέες αφίξεις περισσότερο ωφέλησαν, παρά επιβράδυναν, την οικονομία της Αυστραλίας.

Ειδικότερα, η μελέτη κατέδειξε ότι οι εξειδικευμένοι μετανάστες συνέβαλαν δραστικά στην αύξηση του πλούτου της χώρας χωρίς να διάγουν οι ίδιοι πλούσιο βίο, και χωρίς να έχουν κλέψει τις δουλειές των ντόπιων.

Εκτιμάται επίσης ότι η εισροή μεταναστών στην Αυστραλία το διάστημα 2014-2015 θα αποφέρει 10 δισ. δολάρια Αυστραλίας (7,77 δισ. δολάρια ΗΠΑ) στον προϋπολογισμό της χώρας τις επόμενες πέντε δεκαετίες.

Οι συγγραφείς της μελέτης προειδοποιούν μάλιστα ότι εάν μειωθεί ο σημερινός ρυθμός άφιξης των μεταναστών, θα υπάρξουν «επιπτώσεις μεγάλης εμβέλειας» στην οικονομική ανάπτυξη και το βιοτικό επίπεδο στην Αυστραλία.

Η συγκεκριμένη μελέτη είδε το φως της δημοσιότητας σε μία χρονική στιγμή που κορυφώνεται η πολιτική συζήτηση για το τρέχον ετήσιο όριο εισόδου 190.000 μεταναστών.

Στις αρχές του 2018 ο πρώην πρωθυπουργός Τόνι Αμποτ ζήτησε να μειωθεί το όριο σε 110.000 μετανάστες ετησίως.

Σύμφωνα με την έκθεση, οι μετανάστες ενισχύουν την τοπική οικονομία κατά 1% ετησίως, αυξάνοντας το συνολικό και το κατά κεφαλήν Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν (ΑΕΠ) της Αυστραλίας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!