Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [Lifo]: Ευρωπαϊκό Δικαστήριο: Νόμιμη η αποθήκευση προσωπικών δεδομένων από διαχειριστές ιστοσελίδων
[Lifo]: Ευρωπαϊκό Δικαστήριο: Νόμιμη η αποθήκευση προσωπικών δεδομένων από διαχειριστές ιστοσελίδων

[Lifo]: Ευρωπαϊκό Δικαστήριο: Νόμιμη η αποθήκευση προσωπικών δεδομένων από διαχειριστές ιστοσελίδων

Υπό την προϋπόθεση ότι ο φορέας χρησιμοποιεί νόμιμα μέσα για να εξακριβώσει την ταυτότητα του χρήστη

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο αποφάνθηκε σήμερα ότι ο διαχειριστής μιας ιστοσελίδας μπορεί να έχει έννομο συμφέρον στην αποθήκευση δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα των χρηστών, με σκοπό την αποτροπή επιθέσεων στον κυβερνοχώρο.

Κατά το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, η δυναμική διεύθυνση διαδικτύου ενός επισκέπτη αποτελεί, για τον φορέα εκμεταλλεύσεως του ιστοτόπου (site operator), δεδομένο προσωπικού χαρακτήρα, όταν ο εν λόγω φορέας έχει στη διάθεσή του νόμιμα μέσα βάσει των οποίων μπορεί να εξακριβωθεί η ταυτότητα του οικείου επισκέπτη (σ.σ. χάρη στις πρόσθετες πληροφορίες που έχει στη διάθεσή του ο φορέας παροχής προσβάσεως στο διαδίκτυο που χρησιμοποιεί ο επισκέπτης).

Η υπόθεση αυτή έφτασε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο μετά από προσφυγή ενός Γερμανού πολίτη, ο οποίος προσέφυγε ενώπιον των γερμανικών δικαστηρίων κατά της τακτικής καταχώρησης και αποθήκευσης των διευθύνσεων ip από τις σελίδες των γερμανικών ομοσπονδιακών υπηρεσιών τους οποίους επισκέπτεται.

Οι εν λόγω υπηρεσίες καταχωρούν και αποθηκεύουν, πέραν της ημερομηνίας και ώρας της εκάστοτε επίσκεψης, τις διευθύνσεις IP των χρηστών προς αποτροπή των επιθέσεων στον κυβερνοχώρο και διευκόλυνση των ποινικών διώξεων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!