Τρίτη, 18 Ιουνίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Lifo]: Ευρωεκλογές στην Ιρλανδία: Αποτέλεσμα – έκπληξη δείχνουν τα exit poll
[Lifo]: Ευρωεκλογές στην Ιρλανδία: Αποτέλεσμα – έκπληξη δείχνουν τα exit poll

[Lifo]: Ευρωεκλογές στην Ιρλανδία: Αποτέλεσμα – έκπληξη δείχνουν τα exit poll

Οι ευρωεκλογές διεξήχθησαν χθες στην Ιρλανδία με τα exit poll να καταγράφουν μεγάλη άνοδο των Πρασίνων, κάτι που θεωρείται έκπληξη

Αποτέλεσμα- έκπληξη δείχνουν τα exit poll στις ευρωεκλογές που διεξήχθησαν την Παρασκευή στην Ιρλανδία.

Οι Πράσινοι ήταν το κόμμα που αύξησε θεαματικά το ποσοστό του και αναμένεται να αναδειχθούν πρώτο κόμμα στην πρωτεύουσα, το Δουβλίνο, σύμφωνα με exit poll του ινστιτούτου RED C που μεταδόθηκε από τη δημόσια ιρλανδική ραδιοτηλεόραση, RTÉ.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση εξόδου, που μεταδόθηκε αφού έκλεισαν τα εκλογικά τμήματα στην πόλη, στις 22:00 τοπική ώρα (23:00 ώρα Ελλάδας), ο Κιέραν Καφ των Πρασίνων εξασφάλισε το 23% των ψήφων, 9 εκατοστιαίες μονάδες περισσότερες από τον πλησιέστερο αντίπαλό του, κάτι που σημαίνει ότι πολύ δύσκολα θα χάσει την έδρα. Το Φίνε Γκαέλ συγκέντρωσε το 14% των ψήφων και το Φιόνα Φέιλ 12%. Το Σιν Φέιν περιορίζεται στο 10%.

Οι Πράσινοι μπορεί επίσης να καταλάβουν έδρες στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο που κρίνονται στις εκλογικές περιφέρειες του Νότου και του Μίντλαντς Νορθ Ουέστ, πρόσθεσε το RTÉ.

Το κεντροδεξιό κόμμα Φίνε Γκαέλ του πρωθυπουργού Λίο Βαράντκαρ οδεύει να κερδίσει δύο έδρες στο Ευρωκοινοβούλιο ενώ το συντηρητικό Φιόνα Φέιλ οδεύει να καταλάβει τουλάχιστον μία. Στην εκλογική περιφέρεια του Νότου, το Φίνε Γκαέλ συγκεντρώνει το 16% των ψήφων, ενώ το άλλο κεντροδεξιό κόμμα, το Φιόνα Φέιλ, ισοψηφεί με το κεντροαριστερό Σιν Φέιν στο 13%.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!