Δευτέρα, 11 Δεκεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
13 °C 2 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
11 °C 2 kmh
Home | LIFESTYLE - MEDIA | [Lifo]: «Αισχρός και ακατάλληλος»: Μπριζίτ Μπαρντό εναντίον Τραμπ για την εισαγωγή τροπαίων ελεφάντων από την Αφρική
[Lifo]: «Αισχρός και ακατάλληλος»: Μπριζίτ Μπαρντό εναντίον Τραμπ για την εισαγωγή τροπαίων ελεφάντων από την Αφρική

[Lifo]: «Αισχρός και ακατάλληλος»: Μπριζίτ Μπαρντό εναντίον Τραμπ για την εισαγωγή τροπαίων ελεφάντων από την Αφρική

“Ακατάλληλο” να κυβερνήσει χαρακτήρισε τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ η Μπριζίτ Μπαρντό, με αφορμή την απόφαση των αμερικανικών αρχών να επιτρέψουν και πάλι την εισαγωγή κυνηγετικών τροπαίων ελεφάντων από τη Ζιμπάμπουε και τη Ζάμπια.

“Κανένας ηγεμόνας στον κόσμο δεν μπορεί να αναλάβει την ευθύνη να σκοτώνει είδη τόσο παλιά που αποτελούν μέρος της παγκόσμιας κληρονομιάς της ανθρωπότητας” γράφει η 83χρονη Μπαρντό σε επιστολή της προς τον Τραμπ, μία ημέρα αφότου ανακοινώθηκε η αμφιλεγόμενη απόφαση της αμερικανικής υπηρεσίας αλιείας και άγριας ζωής (USFWS).

Την Πέμπτη, η USFWS έκανε γνωστό ότι θα εκδώσει άδειες που θα επιτρέπουν την εισαγωγή “τροπαίων” ελεφάντων που τους κυνήγησαν για αναψυχή στην Ζιμπάμπουε από τις 21 Ιανουαρίου 2016 μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2018″. Η απόφαση αυτή προκάλεσε έντονες αντιδράσεις από τις οργανώσεις για την προστασία των ζώων.

“Ο ελέφαντας είναι ένα ζώο μοναδικό, μαγικό, ιερό, τιμημένο και προστατευόμενο. Οι αισχρές πράξεις σας επιβεβαιώνουν τις φήμες σύμφωνα με τις οποίες είστε ακατάλληλος να κυβερνάτε” συνεχίζει η Μπαρντό.

Σύμφωνα με την οργάνωση Great Elephant Census, από το 2007 μέχρι το 2014 ο αριθμός των ελεφάντων μειιώθηκε κατά 30% στην Αφρική και κατά 6% στη Ζιμπάμπουε.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!